Pretul Panourilor Solare

Ce costuri am la instalarea unui sistem de panouri solare?

Panourile solare reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de producere a energiei electrice proprii. Aceasta poate fi utilizată pentru încălzirea construcţiei sau pentru apa menajeră.

Alegând o instalaţie de panouri solare, vă puteți reduce cheltuielile de întreţinere cu până la 65%, în medie. Puteți ajunge chiar și la 100%, pe timpul verii, atunci când panourile solare au cea mai sporita eficienţă datorită razelor solare.

Recuperarea investitiei la panourile solare

Recuperarea investitiei la panourile solare

Eficienţa panourilor solare

Este dată de timpul de expunere la soare, modul de instalare, locul în care sunt instalate, calitatea componentelor folosite şi de eventualele obstacole care pot obstrucţiona poziţionarea directă spre soare.

Pretul panourilor solare

Este determinat de anumiţi factori care ţin de complexitatea instalaţiei, calitatea produselor şi de preţul manoperei. În cazul în care panourile solare sunt instalate în mod corect şi sunt folosite corespunzător, durata de viaţă poate ajunge şi până la 30 de ani.

Investiţia realizată se poate recupera într-o perioadă de timp relativ mică. După aproximativ 5 ani, consumatorii se pot folosi de energia electrică produsă, având costuri zero.

În România, costul de instalare al unui sistem de panouri solare poate începe de la aproximativ 2,000 de Euro pentru cele mai simple instalaţii şi poate ajunge la mii de euro pentru instalaţiile complexe sau profesionale. Preţurile variază, bineînţeles, de la beneficiar la beneficiar, în funcție de necesităţile fiecăruia.

În general, prețurile panourilor solare diferă în funcție de calitate și tip. Orientativ, prețurile panourilor nepresurizare compacte variază între 250 de Euro și 550 de Euro, cele presurizate separate variază între 208 și 544 de Euro, panourile solare plane se comercializează la prețuri de aproximativ 200-300 de Euro, iar panourile solare fotovoltaice costă între 43 și 237 de Euro. Un kit cu panou pornește de la prețul de 120 de Euro și ajunge până la 1500 de Euro.

Dacă doriți, puteți opta pentru panouri solare artizanale, atâta timp cât aveți materialele și instrumentele necesare. Dar și în cazul panourilor făcute acasă este nevoie de o selecție atentă a materialelor, în special a celulelor solare. Acestea, la rândul lor, diferă ca preț de la 3 la 50 de lei și este recomandată utilizarea unui manual și a unei scheme de montaj a panourilor solare. O variantă ieftină o reprezintă panourile solare second-hand, care se găsesc pe piața din România de la 60 la 1500 de lei.

Prețul instalațiilor solare termice

Acesta variază în funcție de mărimea boilerului, traseul de ţeavă, materialele necesare, controlerele sau invertorii pe care le doresc clienţii, pentru a le asigura confortul dorit.

Pentru sistemele care sunt folosite atât pentru încălzire, cât şi pentru apa menajeră preţul creşte, fiind nevoie de mai multe panouri, de invertori şi boilere cu o putere mai mare. În acelaşi timp, este nevoie de pompe separate pentru fiecare și automatizare pentru funcţionarea acestora în parametrii potriviţi. Implicit, acest lucru înseamnă că e nevoie de mai multe materiale pentru instalare.

Pret de manoperă

Manopera fiecărei firme autorizate se calculează în funcţie de timpul de instalare, complexitatea proceselor şi de contractele de întreținere post-garanţie. Ceea ce afectează cel mai mult preţul este marca aleasă de beneficiar, de importator şi de firma care îl comercializează, deoarece fiecare are un adaos comercial diferit.

Panourile solare sunt o sursă regenerabilă şi nepoluantă de energie electrică, care produc energie gratuită. Fiecare consumator trebuie să aleagă sistemul de panouri solare care i se potriveşte cel mai bine şi care îi satisface nevoile atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.

O evaluare corectă a prețului o puteți obține completând formularul alăturat, iar specialiștii noștri vă vor contacta în cel mai scurt timp cu o ofertă de preț gratuită.

Pretul Panourilor Solare 4.02/5 (80.43%) 92 votes

One Comment

  • lazar angelina June 25, 2014 at 07:37

    Cat ma poate ajunge un panou solar pt o casa cu 4 camere in navodari? Se pot folosi absolut toate aparaturile electrice si electrocasnice? E vreo restrictie in sensul acesta? Sau totul e normal?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×