5 greșeli pe care să le evitați la instalarea panourilor solare

Sunteți interesați de sistemele solare pentru zonele rezidențiale? Ei bine, acestea pot fi o modalitate uimitoare pentru a economisi bani și timp. Totuși, ele reprezintă și o investiție deloc de neglijat, așa că ar trebui să evitați următoarele greșeli. Astfel, banii să vi se vor întoarce în cel mai scurt timp, iar satisfacția dvs. – garantată!

1. Risipa de energie electrică

Înainte de a face orice acțiune în sensul acestei investiții, ar trebui să obțineți câteva informații legate de eficiența energetică a locuinței dvs., ca întreg. Pentru a obține un audit profesionist, vă recomandăm să angajați pe cineva cu experiență: un profesionist în electricitate. Acesta vă va ajuta să înțelegeți cum puteți salva energie electrică, economisind astfel bani în fiecare lună. De exemplu, e posibil ca izolarea termică a casei sau schimbarea sistemului de conducte să vă fie de ajutor în acest sens. Astfel, crescând eficiența energetică a casei dvs., veți putea acoperi necesarul cu un număr mai mic de panouri solare, chiar fără a suplimenta deloc de la rețeaua publică!

Angajati o echipa de profesionisti pentru instalare!

Angajati o echipa de profesionisti pentru instalare!

2. Instalarea sistemului fără ajutor profesionist

Chiar dacă sunteți obișnuiți să efectuați diferite lucrări în gospodărie și vă pricepeți la asta, să instalați un sistem solar poate fi destul de complicat și periculos. Un instalator profesionist este special instruit pentru acest lucru, iar în plus, vă  poate ajuta cu sfaturi și mici reparații ale unor probleme apărute pe parcurs (o spărtură în acoperiș).

3. Să vă gândiți că nu vă permiteți financiar

Chiar dacă panourile solare sunt destul de costisitoare (între 250 și 550 de Euro / bucată), există modalități prin care vă puteți asigura de o amortizare rapidă a investiției. În plus, durata lor de viață de până la 25 de ani vă asigură energie electrică gratuită, după recuperare banilor investiți inițial. 

4. Să achiziționați panouri solare înainte de a stabili consumul casei

Se întâmplă adesea ca proprietarii să decidă achiziționarea de panouri fotovoltaice pentru casele lor, bazându-se doar pe consumul ultimelor 2-3 luni. Aceasta este o greșeală din mai multe puncte de vedere: consumul electric este sezonier (dacă vă bazați pe consumul de vară, iarna panourile nu vor produce destul, iar dacă vă bazați pe consumul de iarnă, vara veți avea supra-producție). În plus, consumul casei crește o dată cu achiziționarea unor noi gadget-uri, tehnologia fiind – până la urmă – bazată pe curent electric.

5. Să nu vă faceți asigurare pe panourile solare

Având în vedere că instalarea panourilor solare reprezintă o investiție semnificativă (poate ajunge la câteva mii de euro, per total), este nevoie să aveți în vedere o asigurare pentru acestea. Unele firme vor introduce valoarea panourilor în asigurarea casei, altele vor face o asigurare separată. În orice caz, trebuie să țineți cont și de garanția pe care o primiți de la producător (până la 20 de ani!), precum și de faptul că această instalație crește valoarea casei dvs. 

(Visited 7,169 time, 6 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×