Bila-Solara-feat

Bila solara, un design eficient pentru captarea puterii soarelui

Energia regenerabilă nu trebuie să fie inestetică, așa cum ne-o arată acest architect german cu dispozitivul său solar extrem de eficient, care concentrează puterea soarelui și îi urmărește mișcarea.
Dacă întrecerea pentru a găsi puetere alternativă ar fi un concurs de frumusețe, atunci bila solară a lui André Broessel ar fi cu siguranță noul must-have pe acoperișuri, până acum. Asta pentru că design-ul său pentru concentrarea energiei este cu adevărat elegant – mult mai arătos decât un panou solar obișnuit!

Bila Solară, propunere de instalare

Bila Solară, propunere de instalare

Estetica nu este totuși singurul motiv pentru care să ne placă invenția lui Broessel. Arhitectul german spune că sistemul său este cu 35% mai eficient decât un sistem obișnuit, livrând rezultate chiar mai spectaculoase atunco când e îmbinat cu un sistem de urmărire al soarelui (solar tracker). Mai mult de atât, noul sistem îmbunătățește și necesarul de spațiu necesar tehnologiei convenționale. Zona cu celule fotovoltaice din patele bilei umplute cu apă este cu 75% mai mică decât un panou cu aceleași performanțe.

Broessel explică cum i-a venit ideea, amintindu-și că fiica lui se juca cu o mică bilă din sticlă într-o coajă de ou. El a observat cum punctul focal al luminii se mișca o dată cu bila și a realizat că poate adapta mica bilă din sticlă într-un instrument care să producă energie. Prototipul său se regăsește acum în apartamentul său din Barcelona.

Compania lui Broessel, numită Rawlemon, a lucrat la design timp de trei ani și a primit certificare în 2013. Acum, el caută finanțare pentru o versiune mai mică, desktop, pentru încărcarea telefoanelor sau a altor consumatori de putere mică. Puteți vedea aici pagina sa de pe Indiegogo și mai multe detalii în filmulețul următor.

Cei 120,000$ de care au nevoie, vor merge în special către aplicațiile pentru patente pe care le-au completat în cinci jurisdicții (costurile pentru acestea fiind de aproape 50,000$) și pentru testări viitoare. În viitor, speră să vadă bilele solare integrate lângă casele noastre.

(Visited 1,844 time, 2 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×