Cabine solare

Cabinele telefonice din Londra primesc o nouă întrebuințare

Cabinele telefonice dezafectate din Londra au primit o nouă întrebuințare: stații de încărcare solară a telefoanelor mobile.
Primele șase cabine au fost inaugurate acum câteva săptămâni în zona Tottenham Court Road din Londra. Serviciul este gratuit, însă utilizatorilor li se vor afișa mesaje publicitare în timpul în care așteaptă încărcarea mobilelor.

Multe dintre cabinele telefonice roșii, reprezentative pentru Regatul Unit, nu mai sunt folosite deloc, cu toate că unele sunt repuse în uz ca mini-biblioteci sau sunt echipate cu truse de prim-ajutor.

Pentru acest proiect, cabinele au fost modificate, fiind vopsite în verde și cu un nou acoperiș, acoperit cu panouri solare de 86 cm. În interior, sunt o varietate de încărcătoare de mobil pentru diferite modele, precum și un ecran pentru mesaje publicitare. Acesta este ranforsat împotriva vandalismului, cabinele fiind întreținute zilnic și încuiate peste noapte.

Proiectul aparține unor studenți la geografie, transformați în antreprenori: Harold Craston și Kirsty Kenny. Ambii au studiat la London School of Economics și sunt interesați de noi modalități de a utiliza spațiile publice.

Am locuit lângă o cabină telefonică în al doilea an la universitate și treceam pe lângă ea în fiecare zi. M-am gândit: sunt 8,000 de astfel de cabine care stau nefolosite în Londra, trebuie să le găsim o întrebuințare! a explicat Craston.

Cabina solară poate încărca 100 de telefoane pe zi, oferind un plus de energie telefonului de 20% în numai 10 minute. De la lansare, aproximativ 6 persoane folosesc cabina solară în fiecare oră, conform spuselor fondatorului.

Telefoanele descărcate sunt o problemă zilnică a utilizatorilor de smartphone-uri, cu atât mai mult cu cât acestea devin din ce în ce mai puternice, fără a beneficia de susținerea unei tehnologii echivalente pentru durata de viață a bateriei.

În ziua lansării, telefonul meu a rămas fără baterie și pur și simplu a trebuit să folosesc la rândul meu cabina! arată Craston. 

Încă 5 cabine vor fi puse în uz până în aprilie 2015, iar fondatorii sunt hotărâți să ofere utilizatorilor mesaje publicitare interactive, amuzante, cu conținut exclusiv. 30% din spațiul publicitar este destinat proiectelor pentru comunitate.

 

(Visited 482 time, 5 visit today)

One Comment

  • Iulia December 13, 2014 at 21:41

    Foarte tare ideea. Si ingenioasa si utila. Mai pui ca adresabilitatea este uriasa. In plus cred ca si arata foarte bine o cabina rosie pentru telefonie fixa si una verde pentru telefonie mobila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×