Cele mai interesante structuri de panouri solare

Folosirea energiei solare este una dintre modalităţile prin care putem inversa efectele nocive ale omenirii asupra planetei, pentru că e o sursă de energie care se reînnoieşte. Odată cu începutul revoluției verzi, mulți arhitecți și designeri au început să încorporeze tehnologia solară în proiectele lor pentru a crea clădiri, iar energia solară joacă un rol foarte important.
În cele ce urmează, vă prezentăm o listă cu cele mai interesante clădiri ce se bazează pe tehnologia panourilor solare pentru acumularea de energie. De la Vatican până pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii, lumea începe să folosească din ce în ce mai des panourile solare.

Arcul solar Sanyo

sanyo-solar-ark

Această sculptură impresionantă se află în Gifu, Japonia și produce în jur de 500,000 kW de energie solară anual, folosind peste 5,000 de panouri fotovoltaice. Această clădire poate fi unul dintre cele mai bune exemple de design de clădire cu integrare de panouri solare. Unul dintre cele mai interesante lucruri despre această clădire sunt materialele din care a fost construită: module microcristaline. Exteriorul clădirii este format din 75,000 de LED-uri colorate ce pot crea imagini și mesaje.

Această clădire marchează aniversarea de 50 de ani a companiei Sanyo și o să fie folosită ca muzeu pentru tehnologia solară. Sanyo este unul dintre cei mai mari distribuitor de produse electronice și electrice.

Complexul de birouri din China

china-solar-powered-office-complex

În ultimii 10 ani, China a început să intre pe piața energiei solare într-un mod grandios, de la manufacturare la construcția clădirilor cu panouri solare încorporate. China pare să depună eforturi pentru a proteja mediul înconjurător, prin încurajarea și folosirea energiei solare, chiar dacă o fac din motive comerciale. Cei din China au creat imensitatea de panouri solare din Dezhou, care este locat în Nord-Vestul Chinei, în provincia Shangdong. Este cea mai mare structură de birouri cu energie solară, aproximativ 75,000 metri pătrați.

Conține expoziții, facilități pentru centrele de cercetare, un hotel și foarte multe spații pentru birouri. Toate acestea funcționează cu energie din stele.

Turnurile solare EnviroMission

enviromission-solar-tower-arizona

Aceste trei turnuri nu au o tehnologie foarte avansată, dar au fost construite încă de prin anii ’80. Compania australiană EnviroMission are planuri mari legate de această clădire. Planul constă în acoperirea completă a clădirilor cu panouri solare. În acest mod se va putea capta energia solară, folosind aer cald care este trimis printr-un horn într-o turbină. Partea interesantă este faptul că acest sistem nu are nevoie de apă pentru a funcționa, ceea ce este un lucru esențial pentru regiunile aride precum Arizona.

Stadionul Național din Taiwan

solar powered net zero stadium in taiwan

Acesta este unul dintre cele mai interesante stadioane din lume. Forma sa este asemănătoare cu cea a unui dragon. Este una dintre clădirile care își susține necesarul de energie doar din panouri solare. Capacitatea sa este de 55,000 de spectatori și a costat în jur de 150 de milioane de dolari pentru a fi construit.

Oul Cybertecture

Cybertecture-Egg-Mumbai

Această structură simbolizează începutul și sfârșitul vieții. Este o clădire care va fi construită în Mumbai, cu capacitate energetică produsă de panourile solare. Aspectul aparține firmelor James Law Cybertecture International și Ove Arup. Este o clădire de birouri care are peste 33,000 metri pătrați în 13 etaje. In subsol există spațiu disponibil pentru 400 de mașini. Exteriorul este capabil să susțină fiecare etaj, nefiind nevoie de existența coloanelor. Un alt aspect interesant al acestei construcții este funcționalitatea acesteia, ocupând 80% din spațiu construcției unui zgârie nori de aceleași dimensiuni. Oul folosește panouri solare și produce energie electrică cu ajutorul unui sistem acvatic care păstrează apă pentru irigații.

Noi clădiri aprovizionate cu energie solară sunt construite în fiecare zi, și multe clădiri tradiționale sunt convertite la folosirea energiei verzi, prin folosirea panourilor solare. Acesta este trendul de moment care o să continue pe măsură ce prețul panourilor solare începe să scadă.

 

Surse:

(Visited 1,137 time, 1 visit today)

One Comment

  • Iulia December 24, 2014 at 19:59

    Wow, constructiile sunt absolut superbe. Prima, cea din Japonia, si cea din China sunt extraordinare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×