eficienta-energetica

Ghid pentru un birou eficient energetic (II)

În articolul anterior, am început să vă spunem câteva secrete legate de felul în care vă puteți asigura că biroul dvs. este eficient din punct de vedere energetic. Pornind de la trendul “zen” al elementelor de bază în mitologia asiatică, am identificat cinci arii în care ne putem verifica biroul sau casa pentru eficienta energetică: aer, apă, energie, lumină și pământ.

Energie

Consumul de electricitate și carburant este considerat a fi uz de energie. Cea mai simplă modalitate de a reduce utilizarea energiei este planificarea activităților biroului, astfel încât să reduceți nivelul superior al consumului.

 • Combustibilul diesel pentru generator este cea mai mare componentă energetică din orice birou.
 • Mentenanța corectă și operarea corectă a generatorului sunt cruciale pentru a reduce pierderile de combustibil.
 • Schimbul automat între sursa pricipală de energie și cea de back-up este extrem de important.
 • Cele mai multe întreruperi de curent nu depășesc 10-15 minute, așa că o bună soluție pentru acestea ar fi sursele UPS (surse neinteruptibile de curent) pentru a suplini curentul necesar funcționării aparaturii din birou
 • Utilizarea de aparatură eficientă energetic este extrem de importantă. Ratingul Energy Star este disponibil doar pentru anumite țări, dar putem găsi și în România produse ale unor producători care beneficiază de acest rating. AICI puteți găsi un tabel care vă va ajuta să calculați consumul tuturor produselor electronice din biroul dvs.
 • Campusurile de birouri pot iniția eforturi de a produce în regie proprie biogaz, provenit din resturi menajere
Eficienta energetica

Eficienta energetica

Lumină

Este aproape imposibil să utilizăm lumină naturală în toate colțurile unei clădiri de birouri. Totuși, eforturile ar trebui îndreptate către utilizarea a cât mai multă lumină naturală. În ceea c eprivește lumina artificială, tipul de corpuri d eiluminat contează.

 • Designul ergonomic al suporturilor pentru corăurile de iluminat este crucial în orice birou.
 • Jaluzelele trebuie ținute deschise pe parcursul zilei, pentru a permite lumnii să pătrundă
 • Becurile incandescente ar trebui evitate cu orice preț, deoarece consumă enorm de multă energie și mai și încălzesc spațiile. Acestea ar trebui înlocuite cu lămpi compacte fluorescente sau LED.
 • Totuși, având în vedere că luminile LED dau o lumină slabă, ar trebui suplinită cu spoturi de lumină, direcționate către birou sau spațiul de lucru.

Pământ

În final, construcția imobilului este un alt aspect fundamental al eficienței enegetice. Bazat pe mediul înconjurător, o clădire ar trebui să aibă un design aerisit și spațios sau, dimpotrivă, un design compact și ermetic.

 • În zonele extreme de călduroase (cum sunt Câmpia de Vest sau Sudul Țării), clădirile trebuie să fie aerisite și spațioase, pentru a permite o ventilație corectă
 • În aceste spații este nine să fie evitate practici de arhitectură ce pot părea atrăgătoare, dar un se potrivesc zonei, precum acoperișuri din sticlă (multi mai potrvite în zonele răcoroase). Un astfel de acoperiș poate crea efect de seră în clădire, crescând mult consumul de energie pentru aerul condiționat
 • Designul exterior trebuie să țină cont de minimizarea căldurii solare și maximizarea surselor de aer natural. O soluție simplă ar fi plantarea cât mai multor copaci în zona vestică a clădirii, dar aceasta este utilă doar pentru clădirile de până la 4-5 etaje
 • Campusurile mari pot amenaja ample spații verzi care să asigure aer curat și răcoros, reducând în același timp și temperatura ambientală. Resturile organice pot fi folosite ca și îngrășământ natural pentru plante.

Companiile care sunt interesate de a-și crește eficiența energetică pot apela la ajutor profesionist, din partea unor companii care să efectueze un audit energetic. De asemenea, puteți începe printr-o discuție cu furnizori de panouri solare, care vă pot consilia în privința reducerii consumului de energie, înaintea instalării unui sistem solar. Lăsați-ne acum datele dvs. și veți primi consultanță din partea partenerilor noștri!

(Visited 640 time, 1 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×