sustainable living

Începeți să trăiți verde chiar de azi!

Chiar dacă din ce în ce mai mulți dintre noi trăim într-o lume conștientă asupra pericolelor ecologice, prea puțini dintre noi fac eforturi reale pentru o viață “verde”. Dacă ați început deja  să trăiți ecologic, meritați felicitările noastre. Dacă nu, nu e niciodată prea târziu pentru a începe. Cel mai bune moment e acum, iar cel mai bun loc este casa dvs., pe care puteți să o echipați cât mai curând cu panouri solare pentru apă caldă sau cu panouri fotovoltaice.

Instalați-vă panouri solare

Energia solară nu mai este doar o sursă alternativă de energie; este acum disponibilă mult mai ușor, dar și mult mai accesibilă ca preț decât înainte, cu atât mai mult cu cât se anunță o relansare pentru Programul Casa Verde 2014. În ultimii ani, panourile solare au devenit din ce în ce mai accesibile (din 2011, prețurile la panouri au scăzut cu până la 60%), făcând energia solară un “accesoriu” de dorit pentru casa dvs. Și în România, prin intermediul site-ului nostru, puteți avea acces la firme cu certificări și produse de calitate, care vă pot oferi cele mai bune panouri solare, cu instalare și garanții de minim 2 ani la manoperă. Ei vă asigură că trecerea la panourile solare va fi lejeră și lipsită de stres pentru dvs.

Luați în considerare instalarea de panouri solare dacă aveți acces bun la soare (orientarea acoperișului către sud), ceea ce nu ar trebui să fie o problemă, dacă nu aveți casa înconjurată de clădiri înalte. Instalatiile solare de apa calda sau cele fotovoltaice nu ar trebui îndreptate spre nord, întrucât nu vor primi destulă energie solară.

Economisiți apă și electricitate

Conservarea acestor două resurse este una dintre cele mai ușoare și evidente modalități de a trăi “verde”. Chiar dacă deja practicați o parte dintre sfaturile care urmează, totuși o rememorare a lor nu poate strica niciodată.

Aveți nevoie de apa curgând cât timp vă spălați pe dinți sau cât timp spălați vasele? Închideți robinetul, pentru a salva câteva mii de litri cubi anual. Încercați să strângeți apa folosită, care nu conține detergent, pentru a uda grădina sau plantee de apartament. O să înceapă repede să vă placă obiceiul de a economisi apa, iar facturile dvs. se vor micșora vizibil.

Cât despre electricitate, țineți minte să opriți tot ce nu folosiți (lumini, computere, monitoare, aparate de aer condiționat), mai ales când plecați de acasă. Adițional, dacă optați pentru dispozitive economice din punct de vedere energetic (aici puteți vedea o listă), rezultatele asupra facturii de energie electrică vor fi vizibile chiar mai rapid.

Reciclați

La fel ca în toate casele, este o șansă bună să aveți lucruri nefolosite care se îngrămădesc prin casă sau într-o cameră în care nu intrați niciodată… V-ați gândit că ați putea începe să folosiți toate aceste bunuri nefolosite acum, dacă n-ar mai sta în spatele ușilor închise? Dacă totuși nu le mai folosiți, și nici rudele nu au nevoie de ele, gândiți-vă la varianta de a le trimite unei organizații care le-ar putea da o utilitate. E greu să arunci lucruri care sunt în perfectă stare de funcționare, iar donarea lor este o variantă foarte bună. Sau pur si simplu puteți să le reciclați, dacă sunt prea vechi pentru a mai putea fi folosite de cineva (cum ar fi un televizor alb-negru vechi?).

Schimbați-vă viața, începând chiar de azi un stil de viață “verde”!

(Visited 480 time, 1 visit today)

2 Comments

  • Mihai July 4, 2014 at 10:06

    Da. Energiile alternative trebuiesc promovate!

    • Alex Dumitrescu July 7, 2014 at 10:10

      Mulțumim pentru susținere, așa este! Energiile regenerabile sunt viitorul!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×