Indiegogo aduce 2.2 milioane de dolari pentru drumuri solare

Acum câteva luni, am scris un articol despre drumurile solare, proiectul lansat de soții Scott și Julie Brushaw pe Indiegogo pe 23 aprilie. După numai o lună, proiectul a strâns suma-record de 2,2 milioane de dolari!
36,000 de persoane au sprijinit proiectul soților Brushaw, cu 3,000 mai multe decât în cazul recordului precedent înregistrat pe site-ul de finanțări de masă (crowdfunding). Acesta fusese stabilit de către proiectul Tesla museum, inițiat de Mathew Inman și susținut de 33,000 de persoane.

Ideea proiectului

Scott and Julie Brusaw au muncit ani de zile la ideea unor panouri solare “smart” care, find acoperite cu o sticlă specială, pot înlocui actualele străzi și parcări. Pe lângă colectarea energiei solare, drumurile solare au de asemenea capabilități de iluminare cu LED, elemente de încălzire, încărcare prin inducție pentru vehiculele electrice și chiar abilitatea de a face față apei provenite din furtuni și ploi puternice.

Suprafața de sticlă este incredibil de dură, fiind creată pentru a rezista la încărcătură, impact și tracțiune. Toate testele efectuate în laborator au depășit orice cerință: aceste panouri pot susține fără probleme greutatea unui camion bine încărcat (peste 110 tone)!

Energia regenerabilă

Este extrem de important să extindem sursele de energie existente, iar tehnologii precum drumurile care se încarcă de la soare sunt critice pentru dezvoltarea energiei regenerabile. Principiala problemă, identificată la nivel internațional: în timp ce în anumite țări există o dezvoltare uriașă, în altele se bate pasul pe loc, din cauza unor piedici de natură economică, politică și tehnologică, precum și a factorilor decizionali și a lipsei de informare.

Creșterea energiei regenerabile ca domeniu reprezintă baza pentru dezvoltarea unui viitor sustenabil. Aceasta reprezintă o sursă nesfârșită de beneficii, câteva dintre acestea fiind că este abundentă, sigură, sustenabilă, ieftină / gratuită și nu poluează.

Potențialul ideii

Dacă drumurile solare vor fi instalate cu succes (în Statele Unite, n.r.), potențialul impact pozitiv pe care l-ar putea avea este spectaculos. Teoretic, drumurile pot produce de până la de trei ori mai multă energie decât este astăzi produsă în Statele Unite. Nu numai atât, dar aceste drumuri ar face vehiculele electrice o opțiune mult mai viabilă, întrucât se vor putea înncărca în timp ce rulează.

Dacă nu ați prins încă și acest beneficiu, implementarea acestor drumuri va însemna o diminuare a emisiilor de carbon de până la 50%, provenite din arderea combustibililor fosili pentru producerea energiei. În plus, încă aproximativ 25% din totalul emisiilor din prezent ar putea fi reduse la zero, produse de mașinile care utilizează benzină și motorină.

Opoziții

Ideea drumurilor electrice poate părea de domeniul SF, iar cârcotașii nu au întârziat să apară. Unii se întreabă cât e de realistă idee și câte șanse are să treacă de toate aprobările legale, etc. Dacă poate produce cu adevărat energie electrică, având în vedere traficul (care ține panourile solare acoperite, de fapt), copacii, clădirile și vremea rea.

O altă teamă exprimată este legată de durabilitatea sticlei, care nu poate fi la fel de rezistentă ca și asfaltul. Chiar dacă cei doi soți au reușit să demonstreze că această sticlă este mai dură decât asfaltul, totuși nu au reușit să arate capacitatea de tracțiune a acesteia. Chiar dacă sticla testată de ei a arătat capacitatea de a opri o mașină, totuși există argumente că, din cauza traficului greu, acestea vor pierde tracțiunea inițială și va deveni la fel de alunecoasă ca gheața.

Doar timpul va spune ce se va întâmpla cu această idee. Până atunci, care este părerea dvs. despre această idee? Este idealistă sau are șanse să devină realitate?

smart-highway-3

(Visited 529 time, 1 visit today)

2 Comments

  • Gabi transport July 23, 2014 at 13:45

    Am citit si eu despre acest proiect si mi se pare cel mai ineresant proiect din ultimul timp. Sper sa se stranga si mai multi bani!

    • Alex Dumitrescu July 24, 2014 at 08:45

      Este un proiect care ne-a atras și nouă atenția și ne-a făcut să visăm… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×