Inovatie si arta solara

Instalațiile solare pot fi incredibil de frumoase. Nu numai că ne oferă o sursă de energie pură, din surse regenerabile, dar ele inspiră artiștii din întreaga lume. La târgurile de inovații de anul trecut, a apărut cubul solar, o “cutie” ce poate fi plasată oriunde, fiind autonomă din punct de vedere energetic.
e-QBO este o instalație metaforică, dar în același timp funcțională, o insulă urbană, autonomă și conectată în același timp. Este un exemplu despre cum pot influența în viitor elementele formale și funcționale aspectul orașelor. Un acumulator fotovoltaic proiectat într-o formă pură, capabil să creeze un dialog cu clădirile istorice ale orașului, ce reprezintă și o formă de arhitectură aruncată ca un zar în mijlocul orașului.

Instalația utilizează lumină LED pentru design, integrându-se în cultura urbană cu ajutorul artei create de V3rbo. e-QBO este un obiect capabil să redea energia acumulată pe parcursul zilei, din surse regenerabile și stocată în baterii nou-nouțe de 60 kWh. Este, în același timp, o sursă de lumină, o sursă de electricitate pentru încărcarea dispozitivelor electrice, dar și un hotspot wi-fi non-stop.

Cubul solar acumulează energia solară și o întoarce sub forma unor servicii de car eorașul are nevoie, precum ilumare, informații prin videomapare, sistem de internet wireless non-stop și o sursă de electricitate. Interiorul său poate fi transformat ușor într-un loc de întâlnire, public sau privat. De exemplu, la Târgul de Inovații din Milano, e-QBO a devenit un micro-muzeu în care au fost expuse rezultatele proiectului Smart Design for Smart Cities (SD4SC), în care cercetătorii din domeniul energiei au colaborat cu șase creativi italieni pentru a crea scenarii legate de viitorul orașelor. În timpul Târgului MADE 2013, cubul solar a găzduit zona de relaxare și punct info pentru Sistemul de Cercetare în Energie.

eQBO

eQBO

 

eQBO Bar

eQBO Bar

 

Simulare conglomerat eQBO

Simulare conglomerat eQBO

 

Lucrările de artă solară sunt un nou tip de artă, care integrează noile tehnologii legate de colectarea și utilizarea energiilor solare. Acestea combină arta, arhitectura, știința și un obiectiv comun de a crea noi spații estetice în zonele urbane unde, în același timp, au rolul de conștientizare asupra importanței ecologiei. Mai jos, puteți vedea alte exemple de artă solară, din amrile orașe ale lumii. Sperăm să le vedem și la noi, în curând.

Flori Solare din Linz Ag

Flori Solare din Linz Ag

 

Stadionul Allianz Riviera

Stadionul Allianz Riviera

Super-copacii solari din Singapore

Super-copacii solari din Singapore

 

(Visited 643 time, 1 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×