Energia solara va alimenta noul iPhone

iPhone 6: ecran din sticlă de safir care se încarcă solar

După ce a introdus senzorul pentru recunoașterea amprentei, se zvonește că Apple va integra celule solare în ecranul din sticlă de safir în următorul iPhone.

Inovația: ecranul din sticlă de safir, cel mai puternic din lume

Ecran care se încarcă solar

Ecran care se încarcă solar

Matt Margolis, analist colaborator al Seeking Alpha, se așteaptă ca ecranul din safir care se încarcă de la soare să fie inovația încorporată în iPhone 6. Prin aceasta, durata de viață a bateriei va fi îmbunătățită, rezolvând astfel o problemă care afectează toate smartphone-urile. Pentru a-și sprijini opinia, Margolis face referire la o serie de evenimente și patente depuse de-a lungul ultimului an.

Ecranul din sticlă de safir (Sapphire Glass) va încastra celulele solare în noua fabrică Apple din Arizona. În timpul unui interviu acordat televiziunii americans ABC, CEO-ul Apple, Tim Cook, a confirmat că noua fabrică din Arizona va produce sticlă de safir (aceasta fiind utilizată atât pentru viitoarele modele iPhone, cât și pentru așteptatul iWatch).

Noua fabrică Apple, deschisă în Arizona în parteneriat cu GT Advanced Technologies Inc. – specializată în cristale minerale – confirmă o dată în plus zvonurile apărute, reprezentând un contract de 578 de miloane de dolari.

În septembrie 2013, Apple a publicat un anunț de angajare pe site-ul său, pentru un inginer experimentat în panouri solare, pentru a lucra la dispozitive mobile.

În plus, Margolis notează că, prin intermediul contractului cu Apple, producătorul de safir GT a reușit să scadă costul sticlei de safir de la 13-18 dolari la numai 3-5 dolari per ecran. Aceasta face ca această alternativă să devină viabilă din punct de vedere financiar față de Gorilla Glass, care costă 3 dolari per ecran.

Patente în derulare pentru Apple

S-a făcut referire la patentul depus de către Apple în Februarie 2013, care includea utilizarea senzorilor de atingere și a unui panou solar. Totuși, pantentul nu detaliază modalitatea de funcționare a tehnologiei în detaliu.

Un patent depus ulterior, a mai lămurit puțin lucrurile, menționând că panoul touch screen include un sistem de administrare al energiei, care se încarcă cu ajutorul panourilor solare.

De asemenea, Apple a anunțat că va cheltui 10.5 miliarde de dolari pentru dezvoltarea tehnoogiei de producție, incluzând “roboți” și “lasere de ultimă generație” (care se speculează că vor fi folosite pentru a “zgâria” micro-canalele de pe celulele solare).

O comandă către Manz AG de 68 de milioane de dolari constând în echipament pentru învelișul celulelor solare este atribuită fie Apple, fie Samsung.

Concept iPhone 6. Fabrizio Bianchi

Concept iPhone 6. Fabrizio Bianchi

100 de prototipuri ale noului iPhone

Un raport recent al PhoneArena afirmă că Foxconn, un producător major al câtorva produse Apple, a asamblat 100 de prototipuri de iPhone ce includeau sticlă de safir. Este cunoscut faptul că firma se bazează pe două companii pentru materialele de safir, aceleași care furnizează materialul pentru camera din spate a iPhone 5S și a senzorului TouchID: Synopsys și Bern Optics. Recent, acestea și-au extins facilitățile de producție.

Desigur, nimic nu e sigur încă, nu știm dacă Apple chiar plănuiește să facă o mutare către ecranul de safir sau către încărcarea solară, dar piesele puzzle-ului par a se îmbina destul de bine. Compania nu este străină de beneficiile energiei solare, aceasta putând fi un pas uriaș pentru dispozitivele mobile, care consumă din ce în ce mai mult pe măsură ce devin mai mari și mai puternice.

(Visited 693 time, 1 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×