SOLs wide

Laptopuri solare pentru Africa

Laptopurile cu încărcare solară par a fi viitorul în materie de computere portabile. După ce o firmă canadiană a anunțat anul trecut lansarea unui laptop solar, iar Samsung a lansat un prototip asemănător în 2011, a urmat patentul pentru dispozitive solare de la Apple. Iar acesta este numai începutul.

Laptopuri solare pentru Kenya

Firma canadiană WeWi plănuiește să lanseze pe piața din Kenya laptopul solar. Laptopurile vor crește accesul la Internet al satelor și micilor orașe din Kenya, conectându-le mai ușor. Laptopurile SOLs au scopul de a oferi conexiune miilor de kenyeni care, în momentul actual, sunt lăsați în afara revoluției tehnologice din cauza lipsei electricității.

Un astfel de laptop va costa între 30.000 și 43.000 de șilingi Kenyeni (aproximativ între 250 și 350 de Euro). Laptopul va putea și conectat la electricitate, dar în același timp poate fi detașat și încărcat de la lumină solară. Acesta dispune de 4 panouri solare pliabile, care asigură încărcarea totală în maxim 2 ore, oferind o autonomie de până la 10 ore.

Chiar dacă poate fi considerat ieftin, laptopul este destul de performant, dispunând de un display de 13.3″ cu rezoluție de 1366 x 768 pixeli, cu până la 4GB memorie RAM, hard drive de 320 GB, procesor Intel Atom D2500 dual-core de 1.86 GHz și placă grafică de 3600 GMA.

Samsung și Apple explorează energia solară

În 2011, Samsung a anunțat lansarea unui laptop solar la Forumul propriu din Africa. Modelul Samsung NC215S a cost lansat în Russia, Statele Unite și Africa. Spre deosebire de modelul propus de WeWi, acesta are un panou solar inclus pe partea exterioară a părții cu monitorul, oferind o oră de autonomie a bateriei pentru fiecare 2 ore în care laptopul este lăsat la soare.

Laptopul solar de la Samsung-NC215S

Laptopul solar de la Samsung-NC215S

 

Zvonurile legate de patentul solar al Apple ridică întrebări legate de transformările pe care le-ar putea suferi MacBook Pro și MacBook Air. Totuși, părerile sunt împărțite, unii susținând că e prea devreme pentru Apple să își transforme dispozitivele.

Ce ne rezervă viitorul?

Schimbările tehnologice și noile utilizări pe care panourile solare le primesc ne duc din ce în ce mai aproape de vise pe care le aveam ca și copii. Dispozitivele care se încarcă sigure, doar pentru că le lăsăm la lumină, sunt una dintre dovezile din ce în ce mai dese că energia solară face parte din viitorul nostru. Așa cum vedem zilnic, în moduri din ce în e mai neașteptate.

(Visited 796 time, 1 visit today)

2 Comments

  • Alex March 17, 2014 at 14:59

    Foarte misto, oare cand s-or gandi si autoritatile noastre la asemenea solutii?

    • Alex Dumitrescu March 29, 2014 at 21:12

      Nu stim, dar speram sa le dam idei, promovand astfel de initiative!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×