Panourile solare chinezesti te pot omori

”Nu cumpăra de la ei, vând panouri solare chinezesti!!” Aceasta este fraza care cauzează starea de panică în mintea oricărei persoane interesate să cumpere un panou solar. Dar este doar un MIT! Iată de ce.
Nu este nici un secret în faptul că pe piață există foarte multe panouri solare chinezești, dar este acesta un motiv de îngrijorare? Nu!

Panourile solare chinezești care au trecut toate testele obligatorii sunt foarte bune și nu ar trebui să ai nici un motiv pentru care să te îngrijorezi dacă le instalezi în casa ta.

Spaima este responsabilă pentru cel mai mare mit din industria panourilor solare

De fiecare dată când discutăm cu un potențial client, acesta are o listă cu întrebări pe care știe din diferite surse că trebuie să le pună. Prima întrebare primită este: ”Folosiți panouri solare chinezești?” Oamenii puneau această întrebare, crezând că aceasta este cea decisivă în alegerea unei firme care vinde panouri solare. Acest lucru este de înțeles pentru că așa au fost sfătuiți.

Această problemă e ridicată de cele mai multe ori de agenții de vânzări de panouri solare ai firmelor ce concurează între ele. Unii dintre ei nu au auzit direct de la un agent, dar un prieten de al lor a pasat această informație nou primită. Faptul că unii agenți de vânzări le spun oamenilor că panourile solare chinezești nu sunt sigure și pot arde casele pe care au fost instalate, este ilar, dar foarte enervant din două puncte de vedere:

1. E o informație falsă.

Există o mulțime de panouri solare făcute în China. De fapt, multe din companiile europene producătoare de panouri solare își produc panourile în China și în toată Asia.

2. Panourile pe care le vând chiar agenții respectivi, sunt produse în China

Am auzit de la mulți clienți că li s-a comunicat că au achiziționat panouri europene, care sunt mult mai bune (deci, mai scumpe). Mulți oameni au încredere în informațiile pe care le-au primit fără să verifice unde au fost fabricate aceste panouri solare “europene”.

Panourile solare europene sunt de fapt panouri solare chinezești. Puteți verifica aceste informații uitându-vă pe spatele panourilor solare sau făcând o simplă căutare pe Google. Aceste tactici îngrijorează oamenii fără motiv.

Una dintre cele mai mari companii producătoare de panouri solare din Germania, Q CElls, își fabrică panourile în Malaysia.

 

Panourile solare chinezesti sunt supuse unor teste de calitate, la fel ca oriunde altundeva in lume

Panourile solare chinezesti sunt supuse unor teste de calitate, la fel ca oriunde altundeva in lume

 

Companiile nu-și permit să folosească panouri solare chinezești de proastă calitate

Probabil unii dintre dvs. nu veți fi de acord cu informația că panourile solare chinezești pot fi de bună calitate și probabil că vă întrebați dacă vreun panou solar chinezesc e de proastă calitate (și dacă da, care?). Nu spunem că toate panourile chinezești au o calitate bună. Diferența constă în faptul că marile companii producătoare nu-și permit să le comercializeze pe cele de proastă calitate. Pentru aproape orice produs ce există pe piață, acesta are și o variantă mai ieftină și mai proastă. Majoritatea oamenilor știu că există produse contrafăcute, și trebuie să îți iei anumite precauții când vine vorba de calitatea acestora. Este interesant faptul că, atunci când vine vorba de panourile solare, majoritatea oamenilor presupun că dacă sunt făcute în China, sunt de o calitate inferioară.

Din cauza acestei impresii greșite, oamenii nu pun întrebările care trebuie atunci când vor să cumpere un panou solar. Dacă aleg o companie cunoscută, clienții știu că aleg panouri de calitate. Aceste companii nu își permit să schimbe panourile solare care au defecte din cauza faptului că sunt produse fabricate cu materiale ieftine. Nu numai că i-ar costa foarte mult să înlocuiască panourile, dar ar afecta și reputația brandului.

Ai refuza să cumperi un televizor doar pentru că e fabricat în China?

În zilele noastre, foarte multe lucruri sunt fabricate în China. Chiar și mașinile BMW au unele componente fabricate în Asia. Atâta timp cât produsul funcționează, este sigur și are un certificat de garanție, nimănui nu-i pasă unde e fabricat; asta până la panourile solare chinezești.

Pentru cei ce sunt îngrijorați de acest lucru, subliniem câteva argumente:

 1. Cele mai multe companii furnizoare de panouri solare, le produc în China.
 2. Panourile trebuie să treacă de testele de siguranță pentru a putea fi instalate.
 3. Ești îngrijorat de originea panourilor solare, dar ai prin casă tot felul de instalații chinezești care nu au trecut nici un test, dar au fost mai ieftine și pot provoca un incendiu oricând.

Sfatul nostru pentru cei care doresc să achiziționeze panouri solare este să nu se îngrijoreze în ce țară au fost fabricate, ci să verifice calitatea și reputația firmei care vinde și instalează panourile solare.

Voi ați alege panouri solare chinezești?

(Visited 3,362 time, 1 visit today)

2 Comments

 • TOMA August 22, 2014 at 23:27

  China ocupa Top10
  REC are divizia Singapore.
  Axitec Germany are divizia China.
  Lista e lunga…

 • Spătaru Constantin June 10, 2017 at 17:59

  Chiar dacă sunt cum spuneți dvs.imaginea si-au creato singuri și pe bună dreptate, dacă aleg să investesc în ceva, am pretenția să fie, Germania, Italia, Franța, dar nu China, și asta e valabil începând de la scule electrice și pana la electronice.O zi buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×