Parcuri fotovoltaice de 310 mil. euro, in Romania

Firma italiană Energiaprima, care a investit, alături de parteneri, 105 milioane de euro în construcția unui parc fotovoltaic de 57 MW în județul Satu Mare, vrea să se implice în realizarea altor proiecte solare de înca 200 MW, investiție de peste 300 milioane de euro.

Am investit 105 milioane de euro în total, in finanțare și equity, în proiectul Solaris. În toate cele trei parcuri fotovoltaice de 90 MW construite în România s-au investit aproximativ 170 de milioane de euro. Vom continua investițiile, în prezent intenționăm să construim încă 200 de MW în patru sau cinci proiecte din România – a declarat, într-un comunicat, directorul de dezvoltare al Energiaprima, Antonello Amoroso, potrivit Mediafax.

Compania italiană EnergiaPrima va investi 310 mil. Euro în următorii ani pentru construirea unor parcuri fotovoltaice în România

Compania italiană EnergiaPrima va investi 310 mil. Euro în următorii ani pentru construirea unor parcuri fotovoltaice în România

Având în vedere că pentru instalarea unui MW în panouri fotovoltaice costurile se ridică la 1,55 milioane euro, construcția celor 200 MW ar presupune o investiție de 310 milioane de euro. Parcul fotovoltaic Solaris din localitatea Livada, județul Satu Mare, a fost realizat de firmele Bester Generacion, Energiaprima și Stargreen Consulting.

Unitatea se întinde pe 135 de hectare de teren și produce 67.000 MWh pe an, se arată în comunicat. Capacitatea instalată în centrale fotovoltaice a ajuns anul trecut la aproape 1.000 MW, față de 49 MW la sfârșitul lui 2012, echivalentul a 5% din totalul unităților de producție a energiei din România, de 20.000 MW.

(Visited 889 time, 3 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×