Solar Impulse

Primul avion solar care va zbura în jurul lumii, inaugurat în Elveția

Probabil ați mai auzit despre Solar Impulse. Este avionul alimentat cu energie solară, care a învins numeroase recorduri aviatice, zburând continuu 24 de ore, deasupra Statelor Unite, Europei și Africii. Totuși, Solar Impulse era numai un prototip. Solar Impulse 2 este adevăratul avion solar, și a fost inaugurat astăzi (16 aprilie 2014) în Elveția.

Începutul.

Acum câțiva ani, după expediția în jurul lumii într-un balon cu aer cald, Bertrand Piccard a promis că următoarea expediție în jurul lumii va fi bazată pe energie regenerabilă. Apoi, l-a întâlnit pe André Borschberg, antreprenor și pilot amator, cu care a făcut echipă, într-o provocare nebunească: contruirea, testarea și zborul cu un prototip de avion bazat numai pe energie solară. Scopul lor a fost simplu: crearea unei tehnologii care va proteja resursele naturale ale Pâmântului.

Testări pentru componentele avionului, dar și pentru piloți

De la începutul proiectului, echipa efectuează zi de zi teste asupra fiecărei componente a avionului, cu grija de a le face mai rezistente, dar și de a le scădea greutatea, gram cu gram, pentru a crește eficiența finală a avionului. Un alt element pe care care echipa îl testează și pentru care se antrenează este și unul dintre cele mai importante: anduranța umană. Piloții fac teste de rezistență, care le vor permite să reziste 5 zile și 5 nopți, la altitudinea de 8000 de metri, unde nivelul de oxigen este mult mai mic decât are nevoie un om pentru a supraviețui.

Toate testele pe care le facem ne arată că ar trebui ca totul să fie în regulă. Totuși, fiind atât de aproape de limitele fizice ale materialelor și ale noastre, nu putem ști niciodată. – Bertrand Piccard

Energia solară, un pas către viitor

Energia solară și vehiculele electrice sunt practice, competitive, tehnologii de înaltă performanță, ce depășesc din multe puncte de vedere echivalentul lor bazat pe energie fosilă – “murdar” nu numai în ceea ce privește mediul înconjurător. Vehiculele electrice nu sunt doar mai ecologice, ci și mai bune. Principalul element care ne oprește să le adoptăm la scală largă este, pur și simplu, lipsa conștientizării. 

Echipa Solar Impulse face o treabă incredibilă în a ne face conștienți asupra acestor puncte importante, în timp ce inspiră oameni, depășesc recorduri, creează noi categorii de recorduri și avansează tehnologii curate, care apoi vor fi implementate în tehnologiile comerciale pentru mașini și avioane convenționale.

Pentru aceasta, avem nevoie de curaj și pionierat politic! – André Borschberg

Susținere din partea giganților

Nu e de mirare că Google, fondatorul Virgin – Richard Branson, Departamentul de Energie al Statelor Unite, ABB și alți giganți îi susțin și promovează. Bertrand Piccard și André Borschbergsunt ca frații Wright ai generației noastre (creditați pentru inventarea, construirea și pilotarea cu succes a primului avion mai greu decât un om, din lume), din multe puncte de vedere. Cu excepția faptului că ei pionierează tehnologii curate, care vor ajuta la oprirea încălzirii globale și a problemelor cu poluarea pe care lumea le are în acest moment. Merită toată promovarea și susținerea pe car eo primesc, și chiar mai mult!

Dacă ai un mesaj pe care vrei să-l transmiți, ai nevoie de o armă precum acest avion. Doar astfel vei reuși să transmiți faptul că lumea noastră are nevoie să fie alimentată cu energie solară. – Richard Branson

Pentru mai multe informații asupra proiectului Solar Impulse, puteți verifica și următoarele surse: 

(Visited 994 time, 1 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×