ray kurzweil

Ray Kurzweil: Energia solara va acoperi necesarul întregii lumi în 16 ani

Care este Marea Idee?

Energia solară, dezvoltată cu ajutorul nano-tehnologiei, inerent exponențială, va satisface necesarul de energie al întregii lumi în mai puțin de 20 de ani.

De ce este revoluționar?

În prezent, energia solară asigură mai puțin de 1% din necesarul de energie al lumii, ceea ce i-a făcut pe mulți să desconsidere semnificația sa viitoare.

Unde greșesc aceștia este faptul că nu înțeleg natura exponențială a tehnologiei. La fel ca și puterea de procesare a computerului – care se dublează o dată la 18 luni, în concordanță cu legea lui Moore – nano-tehnologia face ca inovațiile în domeniul solar să progreseze exponențial, spune eminentul inventator Ray Kurzweil

Ray Kurzweil

Ray Kurzweil

Într-un interviu acordat site-ului Big Think, Kurweil a explicat:

Costurile per watt produs de panourile solare scad dramatic. Ca rezultat, totalul energiei produse de soare pe care o exploatăm este în creștere, dar nu liniar, ci exponențial. Se dublează o dată la 2 ani, iar acest lucru se întâmplă deja de 20 de ani. Este o curbă foarte lină. Există multe certuri, bătălii politice și companii care intră în faliment, aceștia fac miliarde de dolari, dar în spatele tuturor acestora există o creștere lină.

Deci cât de departe este exploatarea energiei solare de a acoperi 100% din necesarul energetic al lumii? Încă 8 dublări, spune Kurzweil, care vor dura aproximativ încă 16 ani. Iar furnizarea nu este o problemă:

Chiar și după ce mai dublăm de opt ori exploatarea energiei solare, vom folosi doar 0.001% din lumina solară care cade pe Pământ. Am putea monta ferme solare pe o parte dintre deșerturile nefolosite din lume și am acoperi tot necesarul mondial de energie.

Să reducem această predicție îndrăzneață la o simplă formulă matematică pare de-a dreptul absurd, dar l-a ajutat pe Kurzweit în trecut. Utilizând această formulă, el a prezis cu acuratețe căderea Uniunii Sovietice, învingerea maestrului la șah Garry Kasparov de către un robot, precum și proliferarea Internetului – alături de alte peste 100 de predicții! (El afirmă de asemenea că oamenii vor deveni una mașinăriile în 2045!)

De ce ar trebui să vă pese?

Nu mai e nevoie să o spunem, implicațiile energiei solare ieftine ar putea fi cu adevărat șocante, revoluționând fiecare aspect al viații și geopoliticii. Puterea nucleară, potanțial periculoasă, ar deveni învechită; sursele de energie murdare, precum petrolul și cărbunele ar putea deveni parte a trecutului; iar lumea nu ar mai fi nevoită să facă plecăciuni în fața guvernelor corupte, care se întâmplă să aibă bogății naturale.

Alte Probleme globale – precum lipsa apei potabile sau a mâncării – nu ar mai fi o problemă, dacă ar exista o sursă de energie ieftină și regenerabilă.

Suntem înconjurați de apă, dar majoritatea este sărată sau murdară. Avem tehnologia necesară pentru a desaliniza sau curăța apa, dar e foarte costisitoare. Energia solară, ieftină, ar putea schimba asta. Dacă am avea energie necostisitoare, oamenii de știință ar putea crește fructe și legume hidroponice, acoperind cererea crescândă pentru mâncare și reciclând toate materialele, astfel încât să nu existe nici un impact negativ asupra mediului.

(Visited 507 time, 1 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×