Ce Costuri Scad cu Ajutorul Panourilor Solare?

Dacă vă întrebați ce costuri de întreținere scad o dată cu montarea unui sistem de panouri solare, răspunsul trebuie să țină cont de anumite informații.

Pentru ca investiţia să fie amortizată cât mai rapid, iar economiile la intreţinere să fie resimţite, trebuie ca sistemul de panouri solare să funcţioneze la capacitate maximă. Doar așa veți faci maxim de economie la facturile de energie electrică, gaz sau încălzire.

Astfel, trebuie îndeplinite următoarele condiții:

Panourile solare să aibă o eficienţă energetică ridicată

Cu cât este nevoie de un sistem de panouri solare mai complex, cu atât amortizarea investitiei va dura mai mult. Totuși, eficiența amortizării investiţiei este aceeași pentru sistemele simple şi pentru cele complexe.

Este de așteptat să fie așa, având în vedere că este proporţională cu consumul de combustibili sau electricitate a fiecărei gospodării.

Deoarece eficienţa panourilor solare depinde de anotimp, de condiţiile meteorologice şi de obstacolele care ar putea obstrucţiona poziţionarea directă în calea radiaţiilor solare, se poate ajunge la o economie cuprinsă între 30% în perioada iernii şi 100% în perioada de vară, atunci când razele soarelui sunt captate o perioadă mai lungă.

Pentru a maximiza eficienţa panourilor soalare se pot folosi sistemele de solar tracking, care rotesc panourile şi le aşează întotdeauna după poziţia soarelui pe cer. Acest element contribuie la creşterea producerii de energie electrică (precum și la producerea apei calde în cazul panourilor termice), şi scade, implicit, cheltuielile de întreţinere.

Economiseste cu panouri solare

Economiseste cu panouri solare

De exemplu: O familie foloseşte 1,200 kWh / an pentru apa menajeră. După instalarea sistemului de panouri solare (căruia îi dăm eficienţa de 100% pe timpul de verii, 60% pe perioada primăverii și a toamnei şi 30% pe timp de iarnă), reiese o medie de 756 kWh economisiţi, adică o eficienţă de peste 60% pe an. Acelaşi calcul este valabil şi pentru un consumator mult mai mare.

Pentru a exemplifica şi mai bine, vom considera un preţ mediu de 0.4 lei / kWh. Reiese un total de 571.2 lei – costul total pentru întregul an. În urma instalării sistemului de panouri solare se obţine o medie de 65% economisire pe an, ceea ce înseamnă că la finalul anului, costul total al încălzirii apei menajere va fi de doar 168 de lei.

Scade-ți costurile facturilor cu noi!

Pentru a alege cea mai potrivită instalaţie solară pentru dvs., vă recomandăm să vă adresaţi specialiştilor, care vă pot îndruma în achiziţionarea instalaţiei, în funcţie de necesităţile dvs. şi de modul de întrebuinţare.

Lăsați-ne datele folosind formularul din dreapta pentru a vă face o ofertă adaptată nevoilor Dvs.!

(Visited 3,502 time, 1 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×