Pot inlocui panourile solare incalzirea traditionala?

Panourile solare sunt considerate una dintre cele mai eficiente moduri de încălzire a locuinței, prin care un consumator poate să producă energie proprie, reducând în acelaşi timp costul facturilor de întreţinere.

Orientarea corecta a panourilor solare

Panou cu tuburi vidate, orientat sudic pentru eficiență maximă

Este adevărat că, până de curând, oamenii aveau o anume reticenţă cu privire la instalarea sistemelor de panourilor solare. Consumatorii erau obişnuiţi cu sistemul clasic de încălzire a construcţiei, prin folosirea diferiţilor combustibili (de exemplu, gaze sau lemne) sau prin intermediul regiilor autonome (încălzire centralizată).

Dorinţa de a reduce costul utilităţilor, dar și grija pentru mediul înconjurător, au dus la o creştere tot mai mare a achiziţionării de panouri solare.

Beneficiile resimţite de consumator, începând din primele luni de la instalare, au contribuit la răspândirea acestei metode de producerea energiei electrice, tot mai mulţi oameni fiind conştienţi de resursele gratuite care pot fi folosite şi de avantajele pe termen scurt, mediu şi lung.

Eficiența panourilor solare pe baza de tuburi vidate

Panourile solare mai vechi ofereau eficienţă şi odată cu aceasta o reducere a costurilor la încălzire în proporție de 100% vara, până la 60% toamna și primăvara, iar iarna aveau o eficiență foarte redusă (în majoritatea cazurilor din cauza neinstalării corespunzătoare și întreținerea proastă a acestora).

Tehnologia de ultimă generație utilizată pentru fabricarea sistemelor de panouri solare pe baza de tuburi vidate și instalarea corespunzătoare, efectuată de instalatori acreditați, cu echipamente specializate, au contribuit la funcționarea cu o eficiență sporită și pe timp de iarnă.

Dacă aveți o suprafață mare ce trebuie încălzită și vă doriți ca temperatura ambiantă să fie ridicată, este nevoie de un număr mai mare de panouri solare. În același timp, puteți folosi și un cazan pe combustibil, pentru a vă asigura nevoile suplimentare de consum. Acest proces este recomandat și de producatori, deocarece majoritatea beneficiarilor nu au o casă izolată termic sau proiectată în proporție de 100% pentru funcționarea în regim solar.

Chiar și instalațiile de panouri solare moderne nu pot încă înlocui în totalitate încălzirea solară, dar pot reduce semnificativ costul acestora. Aceasta este o alternativă bună dacă doriți să produceți propria energie termică și să renunțați cel puțin parțial la consumul de încălzire furnizată de către regiile de autonome sau pe bază de combustibili (gaze, lemne).

Pentru mai multe informații legate de costurile instalării unui sistem de panouri solare precum și pentru o ofertă personalizată vă rugăm să ne contactați cu ajutorul formularului alăturat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×