Pot Înlocui Panourile Solare Încălzirea Traditională?

Indiferent de anotimp, apa caldă este necesară într-o gospodărie sau afacere în permanenţă.

Fie că este vorba de încălzirea unei incinte, apa de uz menajer sau apa din piscine şi bazine, panourile solare termice sunt cele mai eficiente modalităţi de încălzire.

Îţi produci singur energia termică şi scazi costurile de întreţinere în acelaşi timp.

Până acum câţiva ani, exista o anumită reticenţă cu privire la instalarea sistemelor de panourilor solare, inclusiv a celor termice.

Obişnuiţi cu sistemul clasic de încălzire, cu diverşi combustibili (de exemplu, gaze sau lemne) sau prin intermediul regiilor autonome (încălzire centralizată), consumatorii ezitau să apeleze la panourile termice.

În ultima vreme însă, dorinţa de a reduce costul utilităţilor și grija pentru mediul înconjurător au deschis viziunea românilor către acest tip de panouri solare.

Orientarea corecta a panourilor solare

Panou cu tuburi vidate, orientat sudic pentru eficiență maximă

Cum beneficiile sunt resimţite chiar din primele luni de la instalare, tot mai mulţi oameni au devenit interesaţi de aceste panouri.

Au devenit mai conştienţi de modul în care resursele gratuite pot fi folosite şi de avantajele panourilor pe termen scurt, mediu şi lung.

Eficienţa panourilor solare termice

Importantă în înlocuirea sistemului de încălzire tradiţional cu un sistem de panouri solare este eficienţa.

Cât de eficiente pot fi panourile solare termice?

Este printre primele întrebări pe care, probabil, şi le pune orice cumpărător. Am scris despre eficiența acestora în articolul eficiența panourilor pe timp de iarnă, precum și despre panourile solare cu tuburi vidate.

Tehnologie de ultima generaţie. Modelele mai vechi de panouri solare termice acopereau necesarul de agent termic diferit în funcţie de anotimp. În funcţie de modalitatea de întreţinere şi modul de instalare acestea ajungeau până la 100% din necesar pe timpul verii şi până la 60% toamna și primăvara.

Iarna însă, eficienţa acestora era redusă. Instalarea necorespunzătoare, de agenţi neautorizaţi şi întreţinerea neadecvată, îşi spuneau cuvântul. Tehnologia de ultimă generație a schimbat însă lucrurile.

Apariţia sistemelor de panouri solare pe baza de tuburi vidate și instalarea corespunzătoare, efectuată de instalatori acreditați, cu echipamente specializate, au dus la funcționarea cu o eficiență sporită și pe timp de iarnă a panourilor solare termice.

Suprafaţa corespunzătoare. Important în alegerea panourilor solare termice este suprafaţa. Cu cât cantitatea de agent termic este ai mare, cu atât dimensiunea panourilor solare terice necesare este mai mare.

Dacă aveți o suprafață mare ce trebuie încălzită și vă doriți ca temperatura ambiantă să fie ridicată, este nevoie de un număr mai mare de panouri solare.

Completează cu alte modalităţi de încălzire. Indiferent de tipul de panou termic folosit, este nevoie de completarea necesarului de agent termic în perioadele mai reci ale anului.

Chiar și instalațiile de panouri solare moderne nu pot încă înlocui în totalitate încălzirea solară, însă reduc semnificativ costul acestora.

Aceasta este o alternativă bună dacă doriți să produceți propria energie termică și să renunțați cel puțin parțial la consumul de încălzire furnizată de către regiile de autonome sau pe bază de combustibili (gaze, lemne).

În completare, se poate folosi un cazan pe combustibil. Este un proces recomandat de producători, întrucât bună parte dintre construcţii nu sunt izolate termic sau proiectate în proporție de 100% pentru a fi încălzite prin panouri solare.

Contactează-ne dacă îți dorești o soluție de încălzire completă cu ajutorul panourilor solare

Pentru mai multe informații legate de costurile instalării unui sistem de panouri solare precum și pentru o ofertă personalizată vă rugăm să ne contactați cu ajutorul formularului alăturat.

(Visited 13,161 time, 13 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×