In cat timp imi amortizez investitia in panourile solare?

amortizare panouri solare

Instalarea panourilor solare

Investitia in panourile solare are un timp de amortizare  ce depinde fiecare consumator în parte. Prin atenta folosire şi montare a panourilor, amortizarea se poate face în aproximativ 5 ani, după care sistemul se va folosi gratuit de energia solară şi de beneficiile oferite de aceasta.
Panourile solare sunt o opţiune tot mai utilizată pentru a produce energie electrică şi a reduce costurile pentru utilităţi. Expunerea cât mai mare la soare, condiţiile meteorologice, obstacolele ce pot obstrucţiona accesul la lumina directă a soarelui, cât şi unghiul şi poziţia în care sunt instalate influenţează direct producţia de energie electrică.

Eficienţa panourilor solare poate fi crescută prin utilizarea suporturilor dinamice (solar tracker) care urmează poziţia soarelui pe cer şi rotesc panourile solare pentru a obţine cantitatea maximă de expunere directă în timpul zilei.

Este important de reţinut că energia solară este gratuită, nepoluantă şi nelimitată, astfel că are un cost de 0 lei / KWh. Statisticile şi calculele făcute de majoritatea producătorilor arată că utilizarea şi montare corectă al unui sistem de panouri solare ajută la reducerea cheltuielilor în proporţie de 50% – 70% în medie pe an, dar poate ajunge chiar şi la 100% în perioada verii. Astfel, recuperarea investiţiei iniţiale se face în medie în decursul a 5 ani, în cazul sistemelor folosite doar pentru obţinerea apei calde menajere, dar termenul se poate prelungi dacă este vorba şi de obţinerea unui aport la încălzire.

Prin instalarea de panouri solare sau sistemelor de panouri solare se adaugă un procent de cel puţin 20% la valoarea casei dvs, deoarece acestea ajută la reducerea costurilor de întreţinere. Iar celor care doresc să îşi construiască singuri sistemele de producere a energiei alternative, le sunt puse la dispoziţie numeroase tutoriale şi sfaturi pentru conceperea acestora la standarde cât mai ridicate, fiind nevoia achiziţionării doar de materiale disponibile pe piaţă.

5 Comments

 • Cat May 6, 2014 at 09:29

  Parerea mea e ca nu merita investitia in sistemul de incalzire a apei menajere. Vara am factura la gaze de 30 – 50 ron, ceea ce este infim (si include si gatitul, nu doar incalzirea apei). Investitia este necesara doar atunci cand nu exista alternativa.

  • Alex Dumitrescu May 13, 2014 at 12:09

   Aveti un sistem solar instalat? Care sunt diferentele la factura pe care le resimtiti in anotimpul rece?

 • Eugen July 31, 2014 at 15:46

  Am inteles ca energia solara este gratuita si nu polueaza, bla bla bla, in realitate pe nimeni nu intereseaza asta foarte mult, atit in Romania si nici in alte tari. In final ne intereseaza costurile si in cit timp se amortizeaza investitia….
  Pe mine personal m-ar interesa cit de usor si care sunt sansele reale sa investesti intr-o instalatie solara pentru a furniza energie in reteaua nationala. Am o casa la tara pe care o folosesc pentru vacanta si ma gindesc ca as putea sa investesc. Sunt convins insa ca acest sistem stufos si tipic romanesc de a obtine aprobarile necesare nu imi v-a permite sa cistig un singur leu din distribuita energiei in reteaua nationala fara prea mult efort, investitie si mai ales SPAGA…mai mult decit atit este descurajaor…

  • Alex Dumitrescu August 4, 2014 at 10:48

   Domnule Eugen, aveți dreptate în privința banilor recuperați: veți reuși doar să obțineți un fel de credite, pe care nu le veți putea transforma în bani, conform legilor în vigoare. Ceea ce dați în rețea vi se compensează cu ceea ce consumați. Cel mai bine este să vă instalați un sistem care să acopere doar nevoile dvs.

 • valentin September 10, 2015 at 11:13

  Buna ziua.Va rog frumos am nevoie de un nr de tel din programul casa verde dar din Bucuresti ca am facut lucarea si nu au intrat banii.Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×