Pretul Panourilor Solare

Ce costuri am la instalarea unui sistem de panouri solare?

Panourile solare reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de producere a energiei electrice proprii. Aceasta poate fi utilizată pentru încălzirea construcţiei sau pentru apa menajeră.
Alegând o instalaţie de panouri solare, vă puteți reduce cheltuielile de întreţinere cu până la 65%, în medie. Puteți ajunge chiar și la 100%, pe timpul verii, atunci când panourile solare au cea mai sporita eficienţă datorită razelor solare.

Recuperarea investitiei la panourile solare

Recuperarea investitiei la panourile solare

Eficienţa panourilor solare

Este dată de timpul de expunere la soare, modul de instalare, locul în care sunt instalate, calitatea componentelor folosite şi de eventualele obstacole care pot obstrucţiona poziţionarea directă spre soare.

Pretul panourilor solare

Este determinat de anumiţi factori care ţin de complexitatea instalaţiei, calitatea produselor şi de preţul manoperei. În cazul în care panourile solare sunt instalate în mod corect şi sunt folosite corespunzător, durata de viaţă poate ajunge şi până la 30 de ani.

Investiţia realizată se poate recupera într-o perioadă de timp relativ mică. După aproximativ 5 ani, consumatorii se pot folosi de energia electrică produsă, având costuri zero.

În România, costul de instalare al unui sistem de panouri solare poate începe de la aproximativ 2,000 de Euro pentru cele mai simple instalaţii şi poate ajunge la mii de euro pentru instalaţiile complexe sau profesionale. Preţurile variază, bineînţeles, de la beneficiar la beneficiar, în funcție de necesităţile fiecăruia.

În general, prețurile panourilor solare diferă în funcție de calitate și tip. Orientativ, prețurile panourilor nepresurizare compacte variază între 250 de Euro și 550 de Euro, cele presurizate separate variază între 208 și 544 de Euro, panourile solare plane se comercializează la prețuri de aproximativ 200-300 de Euro, iar panourile solare fotovoltaice costă între 43 și 237 de Euro. Un kit cu panou pornește de la prețul de 120 de Euro și ajunge până la 1500 de Euro.

Dacă doriți, puteți opta pentru panouri solare artizanale, atâta timp cât aveți materialele și instrumentele necesare. Dar și în cazul panourilor făcute acasă este nevoie de o selecție atentă a materialelor, în special a celulelor solare. Acestea, la rândul lor, diferă ca preț de la 3 la 50 de lei și este recomandată utilizarea unui manual și a unei scheme de montaj a panourilor solare. O variantă ieftină o reprezintă panourile solare second-hand, care se găsesc pe piața din România de la 60 la 1500 de lei.

Prețul instalațiilor solare termice

Acesta variază în funcție de mărimea boilerului, traseul de ţeavă, materialele necesare, controlerele sau invertorii pe care le doresc clienţii, pentru a le asigura confortul dorit.

Pentru sistemele care sunt folosite atât pentru încălzire, cât şi pentru apa menajeră preţul creşte, fiind nevoie de mai multe panouri, de invertori şi boilere cu o putere mai mare. În acelaşi timp, este nevoie de pompe separate pentru fiecare și automatizare pentru funcţionarea acestora în parametrii potriviţi. Implicit, acest lucru înseamnă că e nevoie de mai multe materiale pentru instalare.

Pret de manoperă

Manopera fiecărei firme autorizate se calculează în funcţie de timpul de instalare, complexitatea proceselor şi de contractele de întreținere post-garanţie. Ceea ce afectează cel mai mult preţul este marca aleasă de beneficiar, de importator şi de firma care îl comercializează, deoarece fiecare are un adaos comercial diferit.

Panourile solare sunt o sursă regenerabilă şi nepoluantă de energie electrică, care produc energie gratuită. Fiecare consumator trebuie să aleagă sistemul de panouri solare care i se potriveşte cel mai bine şi care îi satisface nevoile atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.

O evaluare corectă a prețului o puteți obține completând formularul alăturat, iar specialiștii noștri vă vor contacta în cel mai scurt timp cu o ofertă de preț gratuită.

(Visited 69,976 time, 45 visit today)

19 Comments

 • lazar angelina June 25, 2014 at 07:37

  Cat ma poate ajunge un panou solar pt o casa cu 4 camere in navodari? Se pot folosi absolut toate aparaturile electrice si electrocasnice? E vreo restrictie in sensul acesta? Sau totul e normal?

 • Marcela Georgescu July 11, 2015 at 03:53

  Buna ziua. As dori o oferta din partea specialistului .Detin o casa de 230 m 2 , ( boilar 100 l , boilar 25l , 4 calorifere pe parter , patru pe etaj , 2 calorifere mansarda,), si as dori sa aflu ce tip de panou ar fi eficient, pentru incalzire iarna , apa menajera pe timp de iarna (in mod special pentru incalzire iarna ). Va multumuesc anticipat , astept sa ma contactati.

 • balla October 31, 2015 at 20:37

  As dori si eu o placa solara pentru o cabana .cat mar costa ,complet??

 • Cristea Eugen November 20, 2015 at 18:26

  Am o casa cu trei camere , un living, o bucătărie, baie și un hol , 150 mp mai mult sau mai puțin, întrebarea este cat ma costa pt a instala panouri solare atât pt partea de încălzire, apa calda menajera cat și partea electrica. Mulțumesc.

 • viorel March 27, 2016 at 01:03

  doresc 5 panouri solare de cat 100 w cu instalare complecta cat coste .mul mult

 • Marius June 14, 2016 at 10:18

  Buna ma intereseaza cumpararea si montarea panourilor soare ,de altfel am nevoie de cateva sfaturi in legatura cu acestea cate panouri am nevoie cost ce calitate au care sunt cele mai performante….

 • Circa Doru Iulian November 10, 2016 at 12:13

  Ce pret au panourile scolare cu o putere de iesire de 3-4kw

 • Nicu January 5, 2017 at 18:26

  am o casa total de 190 mp si vreau sami pun centrala electrica.intrebarea este cate panouni solare am nevoie doar ptr alimentarea centralei si pretu? multumesc

 • Ignat Ionut Corneliu January 24, 2017 at 19:38

  Aș dori să știu cam cât m-ar ajunge cu aproximație cu tot cu montaj cu totul. Ce ar trebui să știți, consumatori sau mărimea casei . Nu prea mă pricep. Sunt din Pașcani, Iași , Romania.

 • Zugravel Zarina January 31, 2017 at 00:19

  Buna ziua cat m-ar costa o casa cu 3 dormitoare 2 bai o bucătărie si un living.multumesc.judetul Bacau

 • Moian January 31, 2017 at 22:43

  As dori panouri solare pt o casä cu trei dormitoare un Living si douä bäi ca 200 metri pätrati.!

 • Alexandru February 16, 2017 at 10:18

  Buna ziua as dori sa mi calculati un pret pt o suprafata de incalzire de 300 mp.Multumesc

 • Ionut May 31, 2017 at 23:37

  As dori sa știu cite panouri se pot monta pe un acoperiș de 250m ….

 • Irina Cristea August 31, 2017 at 17:11

  Buna ziua! Se poate monta o centrala pt un ap la ultimul etaj?

 • ioan musat October 3, 2017 at 03:58

  vreau sa Montez panouri solare pentru produce current /ce panouri recomandati si cit costa de unde le cumpar cine le monteaza

 • IONUT October 10, 2017 at 19:33

  cat ar costa la o casa de 90 mp cu doua camere ?

 • Mihaela November 1, 2017 at 11:30

  Buna ziua. Am o casa stil bungalow isolata pe esterior cu expunere solara pe trei laturi cu o suprafata locuibila de 143mp. Are opt calorifere. Boiler inca un am cumparat deci calculati si unul Potrivit. Rugamintea mea è un preventiv pt o instalatie de panouri fotovoltaice adapte atat pt lumina cat si pt incalzire pe timp de iarna cu tot cu Manopera. Cu respect. Astept raspunsul dve.

 • vali January 7, 2018 at 19:57

  am entrala de9kw cate panouri solare imi trebue sani produca curent.O folosesc pe timpul de iarna.Si cat ma costa investitia

 • Maracine sandel January 27, 2018 at 21:06

  Am o casa 600mp mar interesa un pret la tot chitul inclusiv si manopera.pt a acoperi inalzirea si curentul.multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×