Care este cel mai bun tip de acoperis pentru panouri solare?

Cel mai bun tip de acoperis pentru panouri solare este cel care captează cea mai multă lumină din partea soarelui. În funcție de condițiile de instalare, putem considera avantaje ale ambelor tipuri de acoperișuri posibile: plat sau înclinat.

Sistem prindere pentru acoperișuri plate

Sistem prindere pentru acoperișuri plate

Cel mai important factor care influențează eficiența sistemului este înclinația acoperișului.

Unghiul optim de înclinare pentru a genera maximul de energie solară este de aproximativ 30 de grade. Orice înclinație care variază între 20 și 35 de grade, va reduce generarea de energie cu un procent. O cantitate suficientă de energie poate fi produsă și dacă gradul de înclinare este de 10 sau 15%, dar se poate observa o diferență majoră din punct de vedere cantitativ. Unghiul de înclinare al acoperișului este mai important decât materialul de construcție. În funcție de cantitatea de energie solară captată, sistemul de panouri solare este mai eficient.

Chiar dacă acoperișul casei dvs. este plat, tot vă puteți instala un sistem de panouri solare. Va trebui să cumpărați un suport suplimentar pentru a vă instala sistemul la unghi înclinat. Deși nu constituie soluția perfectă, acest suport vă ajută să creați o suprafață capabilă să genereze energia necesară casei dvs. Costurile acestui tip de suport sunt diferite în funcție de furnizor.

Sistemele de panouri solare se pot instala pe orice tip de acoperiș. Ele se pot instala la fel de ușor, chiar dacă aveți acoperiș de lemn, țiglă metalică, țiglă ceramică, tablă sau șindrilă bituminoasă.

Cel mai bun tip de acoperiș din punctul de vedere al instalării este cel de șindrilă bituminoasă datorită durabilității, versatilității și prețului rezonabil pe care acesta îl are. Acesta este, de asemenea, cel mai comun material folosit pentru construcția acoperișurilor.

Dacă vă gândiți la posibilitatea schimbării acoperișului, luați o decizie înainte de instalarea panourilor solare, deoarece există posibilitatea ca panourile solare să dureze mai mult decât acoperișul. Apelați la ajutorul unui specialist pentru a vă sfătui care este acoperișul potrivit pentru investiția pe care doriți să o faceți.

Cel mai bun tip de acoperiș pentru instalarea panourilor solare se hotărăște în funcție de cei doi factori: materialul din care este construit acoperișul și unghiul de înclinare al acestuia.

Un alt aspect pe care trebuie să-l aveți în considerare atunci când vă hotărâți să vă instalați un sistem de panouri solare este firma la care decideți să apelați. Caracteristicile pe care trebuie să le îndeplinească compania respectivă sunt: certificate de garanție a calității, personal calificat, experiența de lucru și varietatea echipamentelor de care dispun. Trebuie să vă asigurați că, indiferent de tipul acoperișului casei dvs., vor avea echipamentul necesar pentru instalare.

Dacă ați luat decizia de a vă instala un sistem de panouri solare, fie din considerente economice, fie ecologice, este foarte important să consultați un constructor pentru a vă oferi toate informațiile de care aveți nevoie. Pentru a afla potențialul energetic al casei dvs., contactați-ne cu ajutorul formularului alăturat!

(Visited 13,961 time, 17 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×