Am destula lumina pentru panouri solare?

Înainte de a instala un sistem de panouri solare, trebuie luată în considerare printre alte aspecte, cantitatea de lumină necesară ce urmează a fi transformată în căldură sau electricitate pentru casa dvs. O întrebare la care trebuie să răspundeți este: Am destulă lumina pentru panouri solare?
Cu ajutorul unor specialiști, verificați cantitatea de lumină pe care o primiți în locul în care doriți să amplasați panourile solare. Ceea ce trebuie reținut este faptul că acesta nu trebuie să aibă nici o porțiune umbrită și să fie orientate către sud.

De exemplu: dacă în timpul zilei aveți cinci ore de umbră (din cauza copacilor, a altor clădiri etc), va trebui să luați în considerare faptul că panourile vor avea la dispoziție maxim șapte ore ca să absoarbă lumina, în funcție de anotimp.

Este recomandat să verificați și insolația din zona dvs., aceasta putând fi determinată în funcţie de coordonatele geografice, cu ajutorul unei hărţi de insolaţie. Este foarte important să consultați această hartă și să țineți cont de faptul că în sezonul rece panourile solare nu vor primi la fel de multă lumină ca în timpul verii. Indicatorul de referință în acest caz nu este puterea razelor solare, ci efectiv cantitatea de lumină din timpul zilei.

harta insolatie romania

Harta insolatiei in Romania

România este împarțită în trei zone principale de însorire:

  • Zona roșie (>1450 kWh/m2/an): Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei
  • Zona galbenă (1300 – 1450 kWh/m2/an): regiunile carpatice și subcarpatice ale Munteniei, toată Transilvania, centrul și nordul Moldovei și tot Banatul
  • Zona albastră (1150 – 1300 kWh/m2/an): regiunile de munte

Partea de acoperiș pe care se se va monta panoul trebuie să aibă o orientare sudică, astfel încât razele soarelui să ajungă pe panou pe tot parcursul zilei. Dacă acoperișul este orientat spre sud-est, atunci soarele va bate dimineața și după-amiaza, iar dacă acoperișul este orientat spre sud-vest, atunci soarele va bate după-amiaza și seara.

Contactați-ne pentru a afla care sunt condițiile favorabile de amplasare a panourilor solare și pentru a primi gratuit cele mai bune cotații de preț din zona Dvs.!

(Visited 3,725 time, 2 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×