Cum aleg un instalator de incredere pentru panouri solare?

Pentru a găsi un instalator de panouri solare de încredere, e nevoie să căutați bine, să verificați referințele și experiența fiecărui furnizor de servicii. În cele ce urmează, vom descrie câteva metode care vă pot ghida pentru a alege cel mai potrivit instalator pentru nevoile Dvs.

Instalator panouri solare

Instalator panouri solare

1. Reputație

Reputația firmei este un factor foarte important de luat în calcul. În acest caz, recomandările membrilor familiei și ale cunoscuților sunt mereu cele mai sincere.

Țineți cont de faptul că instalatorul trebuie să fie parte a unei firme recunoscute. Aceasta trebuie să fie recomandată de producător și să aibă contract de instalare și servisare pentru acesta. De regulă, echipele de instalatori dețin un portofoliu care reprezintă cartea lor de vizită.

2. Acreditări

Echipa de instalatori trebuie să vă poată oferi servicii de instalare în conformitate cu normele europene. Firma la care apelați pentru instalarea sistemul de panouri solare trebuie să fie obligatoriu autorizată I.S.C.I.R. pentru instalare și verificările tehnice periodice.

În cazul în care trebuie modificată instalația, această lucrare trebuie să fie făcută de către un inginer autorizat de producător.

3. Forumuri

Una dintre metodele de ”orientare” în alegerea unui instalator de panouri solare este consultarea forumurilor (recomandăm acest thread din forumul softpedia început în 2006 – dacă aveți răbdarea necesară!).

Totuși, aceasta nu este și cea mai sigură cale! Persoanele care fac publice recomandările sau nemulțumirile legate de serviciile de acest tip, sunt subiective și nu vă pot oferi un răspuns credibil la întrebările Dvs.

4. Prețuri

Prețul este întotdeauna un factor important atât în alegerea sistemului de panouri solare, cât și în alegerea instalatorului care va monta instalația. Cel mai bine este să fixați prețul de la bun început, pentru ca instalatorul să nu încerce să vă taxeze în plus pe parcursul lucrării. Totuși, acest lucru se poate întâmpla, dacă sunt necesare lucrări extra.

Asigurați-vă că instalatorul vă cere un preț corect pentru lucrare. Puteți cere și o a doua opinie, de la o altă firmă specializată, în cazul în care credeți că instalatorul ales vă cere o sumă prea mare. Anumite costuri variază în funcție de calitatea serviciilor oferite. Însă țineți cont că nu de fiecare dată cel mai mare preț înseamnă că este asigurată și cea mai bună lucrare. În funcție de firma la care veți apela, tariful se va calcula pe întreaga lucrare sau va exista o tarifare pe ora de lucru.

5. Un sfătuitor de încredere

Un instalator bun vă poate oferi sfaturi legate de alegerea componentelor sistemului de panouri solare și despre întreținerea corectă a acestuia. Un instalator de încredere trebuie să vă informeze cu privire la necesarul de energie sau de apă caldă pentru clădirea dvs., sursa de lumină solară disponibilă și alți factori importanți care determină tipul de sistem necesar.

Este recomandat să alegeți o firmă care vă va spune că are nevoie de o perioadă mai lungă de instalare, pentru ca lucrarea să fie bine făcută și verificată corespunzător. Altfel, riscați ca instalarea să fie făcută în grabă, doar dragul de a fi finalizat mai rapid.

Un instalator de încredere vă va oferi detalii despre garanție, precum și care ar trebui să fie un preț rezonabil pentru toată lucrarea.

6. Echipamente

Instalatorul Dvs. trebuie să aibă echipamente adecvate, să folosească materiale de calitate și doar după specificațiile producătorilor, fără a aduce schimbări instalațiilor recomandate.

Firma la care apelați trebuie să aibă echipe separate pentru instalare și servisare.

7. Garanții

Nu în ultimul rând, trebuie să aveți în vedere certificatul de garanție pe care firma o oferă, durata garanției și clauzele speciale. O garanție bună vă poate scăpa de griji, dar și de cheltuieli extra.

Introduceți datele dvs. în formularul alăturat, pentru o ofertă completă de instalare, potrivită nevoilor dvs.!

(Visited 10,238 time, 6 visit today)

4 Comments

 • TOMA August 22, 2014 at 23:00

  Sunt saituri specializate, dar in articol s-a punctat bine: producatorii au parteneri agreati in tara.
  Pret manopera max. 700 lei.

 • Becheru Ioan September 2, 2015 at 08:43

  manopera pt montat un panou solar cu 30 tuburi plus restul multumesc

 • Rosca November 30, 2015 at 21:40

  Sunt și subvenție

 • VIOREL LEONTE June 20, 2016 at 18:33

  Buna ziua, mar interesa 4 baterii da 100 A pentru o instalatie cu acumulare de energie, produsa de un generator CC, cu o descarcare de max. 10%. Multumesc , oa zi buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×