Ce intrebări ar trebui să ii adresez instalatorului?

Dacă v-aţi hotărât să vă instalaţi un sistem de panouri solare, trebuie să alegeţi un instalator potrivit nevoilor dvs. Vă prezentăm o serie de întrebări pe care ar trebui să le discutaţi cu instalatorul dvs.

Instalator panouri solare

Instalator panouri solare

Panourile solare pot înlocui încălzirea tradiţională?
În cazul în care sunt montate corect, sistemele de panouri solare pot reduce cu până la 70% costurile aferente utilităţilor (încălzire, apă menajeră). Deşi acestea nu sunt o alternativă care să înlocuiască total sistemul tradiţional de încălzire, totuși asigură o reducere considerabilă a costurilor, în special în cazul în care clădirea nu beneficiază de izolare termică.
Plătesc mai puţin la întreținere dacă am un panou solar corect instalat?
Montarea corectă a panourilor solare ajută cu reducerea de la 70% (pe timpul primăverii şi a toamnei) până la 100% (pe timpul verii) a costurilor utilităţilor.
Ce cantitate de apă încălzeşte un panou solar?
Apa încălzită printr-un sistem solar termic este echivalentă cu capacitatea rezervorului. În timpul verii, apa poate ajunge până la o temperatură de 90°C, iar în lunile de iarnă la o temperatură cuprinsă între 15-45°C.
Panourile solare funcţionează şi iarna?
Prin absorţia razelor solare, panourile solare au posibilitatea de funcţionare pe toată perioada celor patru anotimpuri. Acestea sunt construite în aşa fel încât permit absorţia radiaţiilor în orice condiţii meteorologice. Funcţionalitatea instalaţiei solare nu este afectată de temperatura de afară. Deşi perioada de absorbţie este mai mică, mărirea suprafeţei de absorbţie duce la încălzirea apei până la o temperatură de 65°C chiar şi în timpul iernii.
În cât timp îmi recuperez investiţia?
Investiţia se poate recupera într-un timp relativ scurt, raportat la durata de viaţă a panourilor solare (15 – 20 de ani). Astfel, în cazul sistemelor folosite exclusiv pentru încălzirea apei menajere, investiţia se recuperează în 3-5 ani, iar pentru panourile folosite şi pentru încălzirea locuinţei, perioada de recuperare a investiţiei depinde de mai mulţi factori exteriori.
Panourile solare au tuburi din sticlă. Ce se întâmplă dacă unul se sparge?
În caz de spargere a unui tub de sticlă, acesta se înlocuieşte cu unul nou. Acest aspect nu afectează funcţionalitatea panoului solar.
Care sunt factorii care pot defecta un panou solar?
De obicei, facorii naturali sunt cei care afectează cel mai mult panourile solare. Astfel, va trebui să aveți grijă la grindină, vânt puternic, chiar și la păsărele. De asemenea, panourile solare trebuie curățate cât mai corect, murdăria fiind de asemenea un factor de risc. Totuși, fiecare producător oferă o garanţie (de până la 25 de ani), în funcţie de modul de fabricare şi calitatea componentelor. 
Sistemele solare îmi asigură independenţă de Electrica şi alte regii?
Da. Dar pentru a evita situaţiile în care nu se produce suficientă enegie pentru alimentareA întregului sistem, este recomandat să rămâneți racordat la reţeaua de electricitate publică. De asemenea, o altă opțiune este utilizarea unor generatoare diesel.
Este posibil să îmi fac upgrade sau să îmi extind sistemul de panouri solare?
La cererea Dvs., instalatorul angajat pentru a vă monta sistemul de panouri solare vă poate prezenta opţiunile care vi se potrivesc. Acesta vă poate propune un pachet de start sau unul de upgrade, în caz că aveţi deja instalate un astfel de sistem.
Ce se întâmplă în timpul unei pene de curent? Mai sunt și alte opțiuni?
În cazul unei pene generale de curent, panoul solar sau sistemul de panouri solare va pierde alimentarea. Pentru a preveni aceste situaţii se recomandă instalarea unor baterii de rezervă, pentru a avea curent chiar şi în perioada opririi curentului electric.
Îmi puteți da referințe locale?
Pentru a vă monta corect sistemul de panouri solare, este nevoie de o firmă specializată, cu personal calificat. Pentru a găsi cea mai potrivită echipă pentru nevoile dvs., verificaţi referinţele pe plan local şi cereţi recomandări despre firma aleasă și echipa cu care aceasta lucrează.
(Visited 3,247 time, 1 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×