De cât spațiu am nevoie pentru a monta panouri solare?

În mod obișnuit, panourile solare sunt instalate pe acoperiș. Acest lucru se întâmplă din mai multe motive: este la îndemână (nu vă ocupă spațiu în curte), sistemul este protejat de intervenții accidentale (copii, animale de casă etc.) și – cel mai important – aici primește cea mai multă energie solară.

Precondiții

Având în vedere că spațiul de pe acoperiș nu este utilizat pentru alte scopuri, este în totalitate liber pentru a putea instala panourile solare. Pentru a obține maximul de energie fotovoltaică, trebuie să țineți cont de câteva condiții: partea acoperișului pe care acestea vor fi instalate trebuie să aibă orientare sudică și un unghi de aproximativ 30 de grade.

Atunci când vă hotărâți să instalați un sistem de panouri solare, trebuie să luați în considerare mai multe criterii:

Utilizarea eficientă a spațiului de pe acoperiș

Utilizarea eficientă a spațiului de pe acoperiș

  • poziţionarea casei
  • orientarea acoperişului
  • suprafaţa acoperișului
  • înclinaţia acoperișului
  • costurile de instalare
  • necesarul energetic al casei (electric sau termic)

Calcularea spațiului necesar

În funcție de aceste criterii, veți decide dimensiunile panourilor solare de care aveți nevoie în casa dvs. Deşi investiţia iniţială vi poate  se poate părea mare, aceasta se va amortiza în aproximativ 5 ani, din economiile pe care le faceţi la facturile de energie și / sau întreținere.

Suprafaţa acoperişului poate fi un factor care vă va limita producţia de energie.
Exemplu:
Pentru o casă mică (2 persoane) cu consumatori electrici constând în iluminat, televizor, sistem de sunet, cuptor cu microunde, frigider, maşină de spălat vase, maşină de spălat rufe şi computer, suprafaţa acoperişului necesar este între 15 şi 18 metri pătraţi. La o astfel de suprafaţă, producţia va fi între 1.5 şi 2 kW, care va acoperi necesarul de consum în condiţii meteorologice optime.

Pentru o casă medie cu 3 persoane, suprafaţă necesară pentru un consum de 2kW- 4 kW este între 18 şi 40 de metri pătraţi şi veţi putea alimenta toate dispozitivele enunţate deja mai sus.

Pentru o casă mare cu 4 persoane, consumul dumneavoastră va fi între 4 kw- 5kW, iar pentru aceasta aveţi nevoie de 40-50 de metri pătraţi de acoperiş pentru a putea alimenta şi satisface nevoia de consum electric.

Dacă nu sunteţi siguri de numărul de panouri pe care le puteţi instala, apela la profesionişti! Completând formularul alăturat, specialiștii noștri vă vor contacta pentru a vă oferi cele mai bune cotații de preț pentru instalarea panourilor solare.

(Visited 5,708 time, 13 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×