Cat de des ar trebui curatate panourile solare?

Poluarea, praful, frunzele și murdăria de la păsări contribuie la scăderea energiei produse de către panourile solare. Acestea fac dificilă pătrunderea razelor solare în panourile dumneavoastră, ceea ce scade eficiența acestora. 

Panouri solare prafuite

Panouri solare prafuite

Specialiștii susțin că pierderile pot ajunge până la 25%, conform Institutului de Energie Regenerabilă din SUA. Alte studii au raportat o pierdere de 30% pentru consumatorii care nu și-au curățat niciodată panourile solare.

Cât de des ar trebui curățate panourile solare?

Panourile solare nu necesită o muncă foarte mare de întreținere. De câteva ori pe an (aproximativ o dată, de două ori pe anotimp), trebuie să vă inspectați panourile pentru a găsi murdărie sau alte reziduuri, depozitate pe suprafața acestora. Dacă vă instalați un sistem de monitorizare, acesta vă va indica momentul în care panourile dvs. au nevoie de curățare.

Un alt factor care influențează frecvența curățării panourilor solare este zona în care locuiți. Dacă sunt foarte multe clădiri în apropierea casei dvs. sau dacă aerul are foarte multe particule de praf, trebuie să vă curățați mai des panourile solare (chiar și o dată pe lună!). Dacă locuiți într-o zonă ploioasă, veți observa că panourile necesită o curățare mai rară, de 3-4 ori pe an.

Necesitatea curățării panourilor este determinată și de anotimpul din an: vara și iarna mai des, toamna și primăvara (când plouă mai mult) – mai rar.

Când se curăță panourile solare?

Este recomandat să curățați panourile solare dimineața devreme sau seara. Panourile solare pot fi curățate și cu un simplu furtun cu apă sau cu un burete, dacă nu există pete dificile. Mai multe despre tehnicile de curățare ale panourilor solare, puteți citi aici.

Cum se curăță panourile solare?

Nu folosiți apă fierbinte! Apa fierbinte poate cauza crăpături în panouri.

Apelați la ajutorul unui instalator profesionist, mai ales dacă panourile dvs. sunt montate la o înălțime mare și nu vă oferă un acces facil. De asemenea, este recomandată curățarea de către un specialist, dacă aveți pete dificil de îndepărtat sau doriți o curățare impecabilă.

Atenție atunci când curățați panourile solare, nu vă asumați riscuri inutile! Decât să riscați să vă răniți sau să stricați panourile solare, apelați la un specialist. Pentru a fi contactat de către specialiștii noștri, completați formularul alăturat.

(Visited 4,324 time, 3 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×