Cum Îmi Dau Seama că Panourile Solare au Nevoie de Curățare?

Dacă vă întrebați cum vă dați seama că panourile solare au nevoie de curățare, răspunsul este simplu: monitorizați periodic panourile solare!

Tot ce e nevoie să faceți este să observați dacă există murdărie pe panouri sau dacă acestea funcționează la capacitate maximă.

  • Pentru monitorizarea panourilor fotovoltaice, optim ar fi să instalați un sistem specific (controller).
  • Pentru panourile solare termice, o variantă simplă pentru monitorizare este să vă uitați la panouri, pur si simplu, o dată la o anumită perioadă.
Controller solar

Controller solar

Aparatul de monitorizare (controller)

Cele mai multe aparate de monitorizare sunt dotate cu un LED care este verde când totul este în regulă. Atunci când LED-ul se stinge, cel mai bine este să chemați un specialist, pentru a vă da seama ce nu este în regulă cu sistemul dvs.

Cu cât observați mai repede problema, cu atât scădeți riscul de a pierde energie solară și, implicit, bani.

Țineți un jurnal al performanței panourilor solare!

Pentru o analiză mai detaliată a performanței energetice, scrieți în fiecare zi cantitățile de energie produse de panourile solare.

Veți observa cu ușurință schimbările care se produc pe tot parcursul unui an și vă veți da seama dacă energia produsă este constantă și optimală.

Sistemele de monitorizare efectuează singure aceste acțiuni, iar unele chiar vă lasă să downloadați aceste date pe computerul personal. Vă recomandăm de asemenea să citiți și ghidul de intretinere publicat la noi pe site.

(Visited 2,315 time, 4 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×