Cum se curata un sistem de panouri solare?

Curatarea panourilor solare este extrem de importantă, deoarece acumularea de mizerie duce la scăderea eficienței acestora. Din moment ce un sistem de panouri solare are nevoie să absoarbă energie direct de la soare, componenta de care trebuie să avem cea mai mare grijă este panoul în sine.
În cele mai multe cazuri, este suficient să folosiți aceleași materiale pe care le folosiți atunci când spălați gemurile casei sau cele de la mașină. Întreținerea și curățarea trebuie făcută regulat. Trebuie să aveți grijă să nu permiteți murdăriei și altor reziduuri să se instaleze pe panouri pentru prea mult timp.

Mai jos, vă prezentăm pașii necesari pentru curățarea și întreținerea panourilor solare.

Curățarea panourilor solare plane

  • Cumpărați un kit de curățare. Acest kit este de fapt un set de curățare, care trebuie să conțină săpun lichid, un ștergător de geamuri, o perie și o perie cu un mâner lung. Aceste produse sunt asemănătoare cu ceea ce folosiți pentru a vă spăla mașina sau geamurile exterioare ale casei. Așadar, dacă nu găsiți în magazine un kit special pentru panourile solare, puteți cumpăra și un echipament pentru spălarea autoturismului.
  • Amestecați săpunul cu apa într-o găleată. Modalitatea și instrucțiunile de folosire a săpunului lichid se găsesc pe eticheta acestuia. Acolo găsiți informații despre care este cantitatea ideală de săpun lichid care trebuie amestecată cu apă.
  • Înmuiați peria în mixul de săpun și apă și periați cu grijă panoul solar. Dacă panourile solare sunt împărțite în bucăți mici, folosiți o perie de mărime potrivită. Dacă panourile solare sunt mari, s-ar putea să ajungeți cu greu pe toată suprafața acestora, așa că veți avea nevoie de o perie cu mâner lung.
  • Ștergeți panourile solare cu ștergătorul când acestea sunt încă ude. Este foarte important să nu lăsați săpunul să se usuce pe panourile solare, pentru că ar împiedica lumina solară să fie absorbită în totalitate.
  • Apelați la ajutorul unui specialist. Dacă întâmpinați probleme în curățarea panourilor sau există porțiuni pe care nu reușiți să le curățați, cel mai bine este să apelați la un profesionist în curățarea panourilor solare. Există situații în care panourile vor avea pete greu de curățat, precum murdăria de la păsări.

Curățarea panourilor solare plane cu tuburi vidate

  • Pentru a curăța panourile solare cu tuburi vidate, veți avea nevoie de o tehnică diferită
  • Veți avea nevoie de un furtun cu lungime potrivită, cu jet puternic (ca și cele de la spălătoriile auto). Practic, e un furtun normal, căruia îi adăugați un cap pentru presiune, din orice magazin de amenajări
  • Spray-ați cu jetul bine pe suprafața tuburilor, insistând pe mijlocul lungimii lor. Apa se va evapora singură, de la curenții de aer și soare

Întreținerea panourilor solare

După curățarea panourilor solare, al doilea pas pe care trebuie să-l aveți în vedere, este întreținerea lor.

Dacă dețineți un sistem solar fotovoltaic, instalați un sistem de monitorizare a panourilor solare pentru a observa care sunt performanțele de energie produsă. Atunci când nivelul energiei produse scade, panourile solare au nevoie de curățare. Sistemele de monitorizare au nevoie să fie instalate de un profesionist. Un alt avantaj al acestor sisteme este faptul că acestea semnalizează ce parte a panourilor solare nu funcționează la putere maximă și asupra cărei porțiuni a panourilor trebuie să vă concentrați atenția.

Curățarea panourilor nu este o treabă foarte dificilă, însă pot apărea probleme sau murdării greu de curățat. Dacă vreți să evitați riscul de a vă strica panourile solare, completați formularul alăturat, iar consultanții noștri vă vor contacta pentru a vă oferi cele mai bune soluții la prețul corect.

(Visited 3,959 time, 10 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×