Care Sunt Beneficiile Panourilor Solare?

Vă gândiți să vă instalați panouri solare? Panourile solare sunt avantajoase atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru bugetul dumneavoastră.

În acest articol vă împărtășim o serie de beneficii ale panourilor solare, fie că vorbim de panourile solare termice, fie de fotovoltaice.

Alături de faptul că panourile solare ne ajută să ne împrietenim cu natura, există o serie de beneficii de ordin personal, financiar și la nivel de comunitate.

beneficii-panouri-solare

Panourile solare vă ajută să economisiți bani

Atunci când vă instalați un sistem de panouri solare este posibil să fie nevoie să alocați un buget mai ridicat, însă amortizarea investiției se va face între 1 și 5 ani. Panourile solare vă ajută să economisiți deoarece reduc costurile facturilor la gaz și/sau electricitate.

Panourile solare termice cu tuburi vidate au o eficiență foarte sporită, producând apă caldă (agent de încălzire) în măsură de 100% pe timp de vară și iarna undeva între 60 și 80%, fiind soluția cea mai dorită de către consumatorii de pretutindeni.

Despre eficiența acestora am scris în mai multe articole, precum:

Panourile fotovoltaice vă oferă posibilitatea de a obține energie electrică dintr-o sursă inepuizabilă și la care aveți acces constant și nu mai apelați la niciun fel de combustibil convențional.

Astfel, chiar dacă gospodăria dvs. este racordată la rețeaua furnizorului de electricitate, facturile vor scădea considerabil deoarece consumul va fi completat de energia produsă de panouri. Panourile solare fotovoltaice vă oferă posibilitatea de a economisi cu aproximativ 65% din consumul de energie electrică din rețeaua furnizorului.

Panourile solare termice prelungesc viața sistemului de încălzire existent al locuinței deoarece nu mai este atât de solicitat. Din aprilie până în noiembrie nu este necesară utilizarea încălzirii clasice, panourile solare făcând față nevoilor familiei dvs.

Așadar, panourile solare vă ajută să economisiți prin faptul că:

 • amortizează rapid investiția
 • reduc costurile facturilor la gaz și/sau electricitate
 • reduc costurile energiei consumată cu aproximativ 65%
 • prelungesc viața sistemului de încălzire existent al locuinței

Panourile solare vă oferă autonomie energetică

Energia solară este gratuită, autonomă, inepuizabilă și ecologică. Acest mare avantaj al energiei solare pe care panourile o captează, vă oferă dvs. confortul și siguranța energetică.

Panourile solare reprezintă o soluție economică pentru că utilizează o sursă inepuizabilă de energie (energia solară), iar România se găsește într-o zonă geografică cu o foarte bună acoperire solară.

De exemplu, panourile solare pot fi soluția ideală pentru gospodării sau pensiuni aflate în zone izolate, unde rețeaua de electricitate nu a pătruns. Sistemele solare pot fi folosite cu succes la construcții noi sau în cadrul proceselor de modernizare.

Panourile solare vă oferă independența energetică deoarece ele nu necesită niciun fel de combustibil sau, pe timp de iarnă, consumul este minim. Panourile solare termice asigură apă caldă utilitară pe tot parcursul anului (iarna în combinație cu altă sursă).

Deși nu veți putea renunța mod direct la rețeaua electrică a furnizorului sau la alți combustibili convenționali, panourile solare vă vor crește considerabil gradul de autonomie energetică prin simplul fapt că veți reduce consumul energiei obținută convențional.

Așadar, panourile solare vă oferă autonomie energetică prin faptul că:

 • energia solară este gratuită, autonomă, inepuizabilă și ecologică
 • asigură un grad ridicat de captare a energiei solare
 • nu consumă niciun fel de combustibil
 • panourile solare termice asigură apă caldă utilitară pe tot parcursul anului

Panourile solare vă oferă fiabilitate

Principalul beneficiu al panourilor solare este fiabilitatea dată de raportul calitate/preț. Panourile solare necesită costuri minime de instalare, menținere și întreținere.

Ele sunt ușor de montat și pot fi amplasate pe acoperișul clădirilor, precum și pe teren. Odată instalate nu trebuie să vă faceți griji în cazul în care trebuie să vă mutați sau să modificați construcția imobilului. Panourile solare sunt detașabile și pot fi mutate în alte locuri.

Panourile solare au o durată de viață lungă. Durata de viață poate varia între 25 și 30 de ani, în funcție de model și cât de bine sunt întreținute.

Așadar, panourile solare vă oferă fiabilitate prin faptul că:

 • necesită costuri minime de instalare, menținere și întreținere
 • sunt ușor de montat
 • pot fi amplasate pe acoperișul clădirilor, precum și pe teren
 • sunt detașabile (pot fi mutate în alte locuri)
 • siguranță ridicată la instalare, menținere și întreținere
 • au o durată de viață lungă (între 25 și 30 de ani)

Panourile solare vă ajută să protejați mediul

Una din metodele prin care putem ajuta planeta să revină la o stare de echilibru este să consumăm cât mai puțini combustibili convenționali pentru încălzirea spațiilor locuibile și a apei folosite în scop menajer și, printre altele, utilizarea pe o scară cât mai largă a surselor de energie alternative.

Acești combustibili produc prin ardere dioxid de carbon, care este responsabil pentru încălzirea accelerată a atmosferei terestre rezultând consecințele negative pe care le observăm. Una din variantele nepoluante pe care le putem alege pentru încălzirea apei și a locuințelor este cea a utilizării panourilor colectoare solare.

Deoarece nu veți mai folosi combustibil convențional, gradul de poluare este zero. Panourile solare prin faptul că au ca principală sursă de energie lumina solară, nu poluează aerul și astfel reduc emisiile de dioxid de carbon, metan și monoxid de azot.

Întrucât autonomia dvs. energetică va crește și nu veți folosi energia electrică de la furnizor, puteți contribui la reducerea cărbunelui în centralele electrice și veți reduce consumul de energie nucleară (previn astfel scurgerea de substanțe radioactive). În plus, panourile solare elimină multitudinea de cabluri prin care se transportă energia electrică de la centrale.

Prin utilizarea panourilor solare puteți deveni un aliat al naturii, contribuind la combaterea încălzirii globale!

Așadar, panourile solare vă ajută să protejați mediul prin faptul că:

 • nu consumă combustibil
 • nu poluează aerul
 • reduc arderea cărbunelui în centralele electrice
 • reduc consumul de energie nucleară
 • contribuie la combaterea încălzirii globale

De ce să instalați panouri solare?

Pentru simplul motiv că energia solară este gratuită. Panoul solar este cea mai potrivită unealtă de captare a energiei solare pentru a furniza energie electrică sau pentru încălzirea apei menajere.

Contactați-ne pentru a afla mai multe despre beneficiile panourilor solare folosind formularul alăturat!

(Visited 6,117 time, 1 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×