Cum functioneaza panourile solare?

Pentru a afla cum functioneaza panourile solare, vom porni de la definiția acestora: grupuri de celule solare care funcționează împreună, cu scopul de a o converti în energie termică sau energie electrică. Dacă aveți întrebări despre functionarea panourilor solare, despre cum produc acestea energie electrică, veți putea găsi un răspuns simplu în cele ce urmează.

Panourile solare termice

Aceste panouri, utilizate pentru a încălzi apa menajeră, pot fi plane sau cu tuburi vidate. În interior, acestea au tuburi din cupru, umplute cu agent termic, care circulă, transferând energia termică de la soare către apa menajeră a casei. Ele sunt confecționate dintr-un material extrem de puternic, denumit borosilicat. În interiorul lor, tuburile conțin reflectoare care captează și concentrează lumina solară. 

Pentru a vă crea o imagine completă asupra funcționării panourilor termice cu tuburi vidate, vă rugăm citiți următorul articol.

Pentru a înțlege modalitatea de funționare a panourilor termice cu plane, vă rugăm citiți acest articol.

Panourile fotovoltaice

Radiația electromagnetică provenită de la soare sub formă de flux de fotoni, determină creșterea energiei de vibrație a atomilor. Aceștia formează rețeaua cristalină, producând ciocniri între fotoni și electronii de valență, determinând astfel eliberarea de purtători de sarcină. Aceștia trec pe un nivel energetic superior, creând premisele apariției unui curent electric de conducție.

Functionarea panourilor electrice

Functionarea panourilor electrice

Conversia energiei solare în energie electrică are la bază mai multe mecanisme, printre care efectul fotoelectric intern și efectul fotovoltaic, ambele produse în materiale semiconductoare.

Celulele fotovoltaice sunt elementele de bază care formează un panou fotovoltaic, fiind cele care transformă energia solară în energie electrică. În funcție de grosimea stratului semiconductor, acestea se pot clasifica în mai multe tipuri.

Legăturile dintre atomi și siliciu sunt realizate de electroni, care sunt ”împrăștiați” între atomii de cristal. Lumina este absorbită, iar unul din electroni atinge un nivel de energie deplasându-se între atomi. Această deplasare este de fapt curentul electric.

Pentru a afla mai multe despre funcționarea și beneficiile panourilor solare, vă rugăm să ne lăsați datele Dvs., iar unul dintre specialiștii din zona Dvs. vă vor contacta pentru o cotație gratuită de preț care va conține toate datele de care aveți nevoie, personalizate pentru locuința Dvs.

One Comment

  • Mihail Damaschin January 9, 2016 at 13:13

    Buna ziua.
    Ma numesc Mihail Damaschin. Doresc sa instalez un sistem fotovoltaic pe acoperisul casei in localitatea Ursani din judetul Valcea. Din ce se compune un sistem si care este pretul estimati pentru o putere de 4-5 kW?
    Va multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×