Care este durata de viata a panourilor solare?

Panou solar crăpat

Panou solar crăpat

Chiar dacă energia solară este inepuizabilă, panourile solare sunt eficiente doar o perioadă limitată de timp. Iată mai jos câteva informații relevante despre durata de viata a unui sistem de panouri solare.

Panourile solare sunt concepute pentru a reacționa la fotonii care le lovesc suprafața, producând energie electrică sau termică. Din acest motiv, se degradează în timp, iar procesul de colectare a energiei își reduce eficiența.

Dacă este bine întreținut, un panou de calitate poate avea o durată de viață de aproximativ 40 de ani. Majoritatea producătorilor oferă o garanție de cel puțin 25 de ani. Atâta timp cât este bine întreținut, un panou solar nu are de ce să se degradeze pe această perioadă de timp.

Durata de viață a unui panou solar va fi cu mult redusă dacă ecranul de protecție este crăpat sau dacă se rupe sigiliul. De asemenea, dacă este vânt puternic și în jur există copaci care să lovească cu ramurile pe panou, acest aspect ar putea cauza daune majore.

Pentru o durată de viață cât mai îndelungată, panourile trebuie să rămână intacte. Un sigiliu rupt sau o fisură în învelișul de protecție reprezintă o reală problemă, deoarece asta ar permite apei să se prelingă în interior. Odată ce apa a intrat în panou există pericolul de scurt-circuit, iar durata de viață a panoului se reduce drastic.

Panou solar spart de grindină

Panou solar spart de grindină

Un inamic al panourilor solare poate fi chiar natura. Dacă panoul solar este lovit de un fulger sau de grindină, capacul de protecție se poate sparge și astfel, durata de viață a panoului scade drastic în aceste circumstanțe.

Pentru a avea durata de viață între 25 și 40 de ani, panourile solare trebuie curățate în mod regulat și trebuie protejate de căderea unor obiecte grele pe suprafața lor. Citiți mai multe informații despre întreținerea panourilor solare!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×