Este energia solară energie regenerabila?

energie alternativa

Surse de energie alternativa

Energia solară este energie alternativa, alături de energia eoliană. Aceste resurse naturale sunt utilizate pentru furnizarea energiei electrice sau pentru sistemele de încălzire a clădirilor.

Energia solară este definită ca fiind energia pe care soarele o produce în cuante de energie (fotoni) care interacționează cu atmosfera. Cu alte cuvinte, energia produsă prin transferul energiei luminoase radiată de Soare.

Energia solară nu afectează în mod negativ mediul înconjurător și nu implică exploaterea resurselor naturale. Acesta este un alt motiv pentru care poate fi considerată energie regenerabilă sau alternativă. Vezi cum sa-ti faci o casa ecologica pe Casa si Gradina.

Dezvoltarea echipamentelor de conversie a energiei solare în energie electrică (invertor) permite utilizarea acesteia în numeroase modalități. O aplicație de interes în prezent vizează integrarea tuturor sistemelor de captare a energiei solare, dintr-un anumit loc, la o rețea electrică de curent alternativ, comună. Noua rețea formată va trebui să transporte energia electrică între punctele de generare. Aceste noi tipuri de rețele poartă denumirea generică de rețele inteligente de energie. Exploatarea rețelelor inteligente de energie implică utilizarea unor tehnologii de ultimă oră care se găsesc înglobate în sursele regenerabile de energie solară.

Energia regenerabilă este o formă de energie care nu poate fi epuizată prin consumul de către om. Aproape toate formele de energie regenerabilă au ca sursă incluziunea energiei solare în substanța și forma lor. Avantajul complementar, pe lângă esențialitatea dată de regenerare, este abundența, însoțită de lipsa emisiei de gaze dioxidice (în comparație cu cele din arderea combustibililor fosili). Sursa energetică solară este inepuizabilă, fiind și una din cele mai curate forme de energie.

Cantitățile uriașe din această energie stau la baza tuturor proceselor naturale de pe pământ. Captarea, transfomarea și stocarea energiei solare într-o anumită formă (căldură sau electricitate) sunt demersuri tehnologice specifice.

Principalele atuuri privind folosirea energiilor regenerabile sunt date de potențialul foarte mare de utilizare, de avantajele economice privind exploatarea lor, dar mai ales pentru că nu sunt poluante pentru om și mediul înconjurător. Energia solară este considerată ca fiind cea mai sigură, cea mai ușor de exploatat și inepuizabilă pe termen lung.

Utilizarea energiei solare este independentă de creșterea prețului produselor petroliere. Epuizarea rezervelor de combustibil și avariile produse de acestea asupra mediului înconjurător sunt chestiuni previzibile care trebuie combătute. Din acest motiv, energia solară poate și trebuie să înlocuiască actualele surse de energie exploatate.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre utilizarea energiei alternative ca sursă de electricitate, contactați-ne pentru a intra în legătură cu un specialist și pentru a obține o ofertă gratuită de preț pentru locuința Dvs!

(Visited 2,290 time, 2 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×