Cum aleg cea mai buna baterie solara?

Sistemul solar fotovoltaic este compus, alături de panourile fotovoltaice, din invertor, controller și baterie pentru stocarea energiei solare.
În funcție de producător, bateriile solare au garanții între 1 și 2 ani. Totuși, lucrul cel mai important legat de bateriile solare nu este garanția (deși contează și acest fapt), ci durata de viață. Din cauza ciclurilor de descărcare forțată a beteriei, viața acesteia poate dura doar 2-3 ani.

Achiziționați baterii solare

Pentru a vă asigura de calitatea stocării energiei dvs. solare, trebuie să achiziționați baterii solare, în primul rând. Toate bateriile solare au durata de viață în funcție de un ciclu descărcare. Bateriile solare au avantajul descărcării lente și trebuie urmărit numărul de cicluri de descărcare la C10 (adică la o descărcare constantă de 10 ore).

Baterie solara

Baterie solara

Exemplu: O baterie solară va rezista unui număr de 1000 de cicluri de descărcare, la o descărcare maximă de 10%. Acest lucru înseamnă că bateria solară va “trăi” 1000 de zile (aproximativ 3 ani), dacă se descarcă 10% din capacitatea lor în fiecare zi. Dacă o baterie de 100 Ah/12V se descarcă în fiecare zi doar 10 Ah, durata de viață va fi de 3 ani.

În cazul unei descărcări mai mari (20%), durata de viață se scurtează dramatic la 1, maxim 2 ani.

Dimensionați corect bateriile solare

Un alt lucru important este dimensionarea corectă a bateriilor. Din cauza faptului că bateriile sunt un factor important în prețul final al unei instalații, majoritatea vânzătorilor subdimensionează bancul de baterii. Totuși, prețul mai redus astfel obținut va conduce la o durată de viață a bateriilor de maxim 2-3 ani.

Atenție! Vânzătorul știe că este “acoperit” de garanția de 1 an pe care v-o oferă, iar astfel dvs. aveți din start un produs care după 2-3 ani nu va mai funcționa. Astfel de sisteme sunt des întâlnite în străinătate, și mai nou în România. Cei care și-au cumpărat printre primii sisteme off-grid, deja încep să aibă probleme cu ele.

Contactați un specialist de încredere

Chiar dacă nu e ușor să găsiți un adevărat profesionist, vă recomandăm să discutați numai cu specialiși atestați și cu experiență despre investiția deloc de neglijat într-un sistem fotovoltaic. În acest sens, consultați acest ghid pentru a găsi un specialist sau lăsați-ne datele dvs. în formularul alăturat și vă vom pune în legătură cu colaboratorii noștri. 

(Visited 14,341 time, 13 visit today)

One Comment

  • Rusnac November 27, 2016 at 17:15

    Am 3 panouri de100w legate in paralel,un invertor de 1000w sinus pur,12v la 230 volți ,ce aumalator ar trebui sa cumpăr? Va mulțumesc anticipat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×