Pot Instala Panouri Solare Și Pe Cladiri Mari?

Panourile solare pot fi folosite atât pentru locuințe, cât pentru a genera energie în clădirile mari.

Panouri solare cladiri mari

Panouri solare cladiri mari

În cazul acestora din urmă, alimentarea cu energie electrică implică un echipament mai larg și un proces de instalare mai complex decât cel pentru locuințe. Din ce în ce mai multe companii doresc să profite de importanța și eficacitatea energiei solare. Este vorba în special de acelea care dețin clădiri de mari dimensiuni (spații comerciale, fabrici, unități hoteliere etc.).

Producătorii de panouri solare promovează diferite campanii legate de eficiența energetică, prin montarea panourilor solare pe suprafețele clădirilor mari.

Un exemplu concret îl constituie Parcul Fotovoltaic din Sebeș (Arad), unde sunt amplasate panouri solare pe mai mult de 40 de hectare, producând deja energie. Aceasta care este livrată în rețeaua națională pentru probe.

Tot în România, va intra în curând în funcțiune Parcul Fotovoltaic de la Livada (Satu Mare), acesta fiind al doilea ca mărime din Europa. Parcul se întinde pe o suprafață de 135 hectare și se află deja în probe tehnice, urmând ca în primăvara anului 2014 să producă energie electrică la capacitatea proiectată.

De asemenea, este încurajată montarea sistemelor panourilor solare pe blocuri pentru încălzirea apei. De acest serviciu pot benefica toți locatarii. Se poate opta și pentru sistemul individual, prin montarea acestuia pe balconul imobilului sau pe peretele blocului. Amplasarea panourilor solare pe clădirile publice se poate realiza doar impreună cu o autorizație emisă de Primărie.

(Visited 1,759 time, 1 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×