Ce se intampla cu panourile solare iarna?

panourile solare iarna

panourile solare in iarna

Una din întrebările cel mai des întalnite este legată de influența vremii asupra sistemelor de panouri solare. Ce se întamplă cu eficiența panourilor solare pe timp de iarna, atunci cand vremea de afară nu mai este frumoasa?

Atât timp cît cerul este senin, panourile solare vor avea eficiență maximă.

Totuși, chiar și atunci când cerul este acoperit de nori sau plouă, acestea nu se opresc din producerea energiei electrice, pentru că lumina soarelui pătrunde prin nori. Totuși, în condiții de ploi puternice și cer foarte înnorat, panourile pot pierde între 40% și 90% din eficiență.

Iarna este totuși problematică, deoarece ziua este mai scurtă iar astfel panourile solare vor produce mai puțină energie.

Eficiența panourilor poate fi optimizată pe timp de iarnă

În funcție de instalație, iarna se recomandă un unghi mai mic pentru a obține eficiența maximă din instalația de panouri. Datorită poziției soarelui pe timp de iarnă, unghiul este mai mic.

Există sisteme complexe (cu solar tracker) care știu să urmărească singure soarele în timpul deplasării acestuia, precum și sisteme care permit modificarea manuală a unghiului. Noi recomandăm soluția cea mai simplă, în care panourile sunt montate static.

Ce se întâmplă dacă ninge?

Echipa noastră se asigura că panourile solare sunt în cea mai bună poziție pentru a obține cantitatea maximă de lumină solară posibilă.

Atunci când panourile sunt acoperite de zăpadă, acestea nu vor mai produce energie, pentru că lumina nu mai ajunge la ele. În acest sens, trebuie luată în considerare și o altă sursă de energie, precum și diverse metode ce curățare.

Dacă nu este foarte multă zăpadă depusă pe acoperiș (de exemplu, 1 cm grosime), iar temperatura de afară este mai ridicată, panourile solare termice se vor încălzi și vor topi rapid zăpada.

Dacă stratul de zăpadă este mai gros de 1 cm iar temperatura este scăzută, aceasta trebuie îndepărtată de pe panouri cu o greblă de zăpadă cu bandă de cauciuc (pentru a împiedica zgârierea sau deteriorarea panourilor solare).

Mare atenție pe timp de îngheț, pentru că stratul de gheață nu poate fi îndepărtat fără riscul de a zgâria suprafața panoului. Prin urmare, tot pe soare veți conta și în acest caz.

Pentru mai multe informații vă sugerăm sa citiți articolele din secțiunea de întreținere a panourilor solare sau să ne contactați pentru a afla mai multe informații legate de influența condițiilor climaterice asupra panourilor solare.

(Visited 11,928 time, 4 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×