Ce riscuri există la utilizarea unui sistem de panouri solare?

riscurile folosirii panourilor solareExistă riscuri în folosirea unui sistem de panouri solare? Chiar dacă nu sunt mari și nici nu depășesc beneficiile asociate, în continuare puteți citi mai multe despre riscurile asociate folosirii panourilor solare.

Inconveniente

În procesul de îmbunătățire a regimului termic al clădirilor folosind energia solară, există o serie de neplăceri sau aspecte care pot limita eficiența panourilor, mai degrabă decât riscuri asociate:

 • Caracteristicile structural-funcționale ale clădirii
 • Sursele regenerabile de energie solară trebuie să asigure:
  • cerințele de fiabilitate ale sistemelor de producere a energiei electrice
  • protecția rețelei la care sunt conectate
  • calitatea energiei electrice produse
 • Singurul aspect al folosirii energiei regenerabile se regăsește doar în impactul vizual, dat de prezența instalațiilor pe acoperișul casei

Riscuri

De asemenea, utilizarea sistemelor solare prezintă și o serie de riscuri. De reținut însă, aceste riscuri pot apărea doar în cazuri excepționale, atunci când panourile nu sunt instalate corect, nu sunt întreținute corect sau prezintă defecte de fabricație.

 • Pot produce incendii, dacă nu sunt întreținute corect
 • Există pericolul de electrocutare sau incendiere, cauzat de scurt-circuit. În ambele cazuri, riscurile sunt minime și pot fi prevenite. Marele avantaj al sistemului de panouri solare e că nu implică utilizarea de combustibil care ar putea exploda/arde și nici materiale radioactive ce s-ar putea scurge.

Explorați în continuare site-ul nostru pentru a găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a evita neplăcerile sau riscurile asociate utilizării panourilor solare. Sau ne puteți contacta cu ajutorul formularului alăturat, pentru a discuta cu cei mai buni specialiști în panouri solare din zona Dvs.

(Visited 3,796 time, 2 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dupa completarea urmatorului formular veti fi contactat de catre partenerii nostri din Judetul Dvs pentru ofertele personalizate.

Judet

Instalare pentru

Sistem panouri dorit

Cati locuitori

Date personaleDoresc 3 oferte si pentru incalzire electrica

Introducerea datelor nu va obliga cu nimic, datele Dvs sunt in siguranta.

×